İstanbul'da cani kocadan eşine öldüresiye ''tayt'' dayağı

İstanbul'da cani kocadan eşine öldüresiye ''tayt'' dayağı
Güncelleme:

Her gün bir yenisi yaşanan kadına şiddette, bu sefer de İstanbul'da 22 yaşındaki genç bir kadın kendisinden 22 yaş büyük eşi tarafından "tayt giydiği" gerekçesiyle, hastanelik olana kadar öldüresiye dövüldü.

İstanbul Sultangazi'de yaşayan 44 yaşındaki Z.B., iddiaya göre tayt giydiği gerekçesiyle 22 yaşındaki eşi E.B.'u öldüresiye dövdü. Kafatasında çatlaklar oluşan genç kadın yaşadığı, "Gözümü açtığımda hastanedeydim. Hep 'Anneni ve babanı öldüreceğim' diye tehdit ederdi" dedi. Saldırgan eş ise gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Olay, geçen pazar günü Sultangazi'de meydana geldi. İddiaya göre, tekstil işinde çalışan Z.B., tayt giydiği gerekçesiyle eşi E.B. 'a saldırdı.

Genç kadın dakikalarca dehşeti yaşadı. Gürültüleri duyan komşuları hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen sağlık ekipleri, kanlar içerisinde kalan E.B.'u, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ne kaldırdı.

Z.B. ise, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hastanede 3 gündür tedavi gören E.B., dün taburcu edildi.

Eşi Z.B., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Z.B., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"TAYT GİYDİĞİ İÇİN TARTIŞMA ÇIKARDI"

Yaşadığı olayı anlatan E.B., "Eşimle geçen sene Sivas'ta tanıştık ve ardından evlendik. İki aylık bebeğimiz var. Doğum yaptıktan sonra eşim kıskançlık krizlerine girmeye başladı. Giyim tarzıma karışıyordu.

Tayt giydiğim için tartışmalar çıkarıyordu. 'Benim yanımda giyin, ama dışarda giyinme' diyordu. En son şiddete uğradığımda işten geldi, bir şeyler anlatmaya başladı. Sonra markete gitti geldi, birden bana saldırdı. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda hastanedeydim" diye konuştu.

 "ŞİKAYETÇİ OLURUM DİYE HASTANEYE GÖTÜRMEDİ"

Yaklaşık 2 aydır şiddete maruz kaldığını belirten E.B., "Aslında ilk şiddeti doğum yaptıktan hemen sonra gördüm, burnumu kanattı. Dövdükten sonra, 'Sinirden vurdum' diyordu. İlk dövdüğü gece beni hastaneye götürmedi, şikayet ederim diye korkuyordu.

Sabah nefes almakta zorlandığımı görünce, hastaneye götürdü. Darp raporu istedim, 'Bir şeyiniz yok' dediler, vermediler" ifadelerini kullandı.

 "İYİ Kİ ÖLMEMİŞİM DİYORUM"

Evliliği boyunca tehdit edildiğini söyleyen E.B., "Anneni ve babanı öldüreceğim' diyordu. Kadınları böyle kötü adamlardan korusunlar. Ölüm derecesine getirdi. Şimdi 'İyi ki ölmemişim' diyorum. Maddi ve manevi destek istiyorum" dedi.

 "EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUZ"

E.B.'un ablası ise Gözde Bayat, "Şiddet hamileyken başladı. Çocuk doğduktan sonra birkaç kez darp etti. Sonra da geçen pazar günü kardeşimi öldürmek için dövüyor.

DHA