İstanbul'daki ''aç kurtlar'' Çekoslovak köpeği çıktı

Güncelleme:

İstanbul Başakşehir'de dün görüntülenen ve büyük paniğe yol açan "kurtlar" meğer kurt değil, asıl adı Czechoslovakian WolfDog olan Çekoslovak kurt köpeğiymiş... Köpeklerin sahibinden açıklama geldi.

Dün haber ajanslarından gündeme bomba gibi düşen bir görüntü gelmişti. İHA'nın yayınladığı görüntülerde iki kurdun İstanbul'da Başakşehir sokaklarında dolaştığı görülüyordu.

Ancak meğer o kurtlar kurt değil Çekoslovak kurt köpeğiymiş... Çıkan haberler üzerine bir açıklama yapan köpeklerin sahibi B.K., köpeklerin kendisine ait olduğunu ve görünüş itibarıyla kurda benzediğini söyledi.

 Videodaki 2 köpekten birini 4 yıl önce sahiplenerek "Amozon Adrian" ismini verdiğini, diğerinin ise onun 6 aylık yavrusu "Pars" olduğunu dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

İstanbul Başakşehir'de dün görüntülenen ve büyük paniğe yol açan

"Köpekleri arkadaşıma emanet etmiştim, çok kısa bir süre kaybolmuşlardı, videoda sanırım o sırada çekilmiş. Sonra çıkan haberleri şaşkınlıkla okudum. İnsanlar neyin ne olduğunu bilmeden sosyal medyadan kafalarına göre habercilik yapıyor. Böyle olayları çok başka yerlere getiriyorlar." (AA)

İstanbul Başakşehir'de dün görüntülenen ve büyük paniğe yol açan

AA