Kameradan Belirlenen Kapkaç Şüphelisi Serbest Kaldı

Kameradan Belirlenen Kapkaç Şüphelisi Serbest Kaldı

ADANA'da Suriyeli 36 yaşındaki Gusum Raşvani'nin cep telefonunu kapkaç yapan 19 yaşındaki Devrim Kızıl, güvenlik kamerası kayıtlarından kimliği saptanıp...

ADANA'da Suriyeli 36 yaşındaki Gusum Raşvani'nin cep telefonunu kapkaç yapan 19 yaşındaki Devrim Kızıl, güvenlik kamerası kayıtlarından kimliği saptanıp evinde yakalandı.

İç savaştan kaçıp merkez Seyhan İlçesi'nin Mirzaçelebi Mahallesi'ne yerleşen Gusum Raşvani, 29 Mart'ta alışveriş yapmak için Obalar Caddesi'ne çıktı. Cadde üzeride yürüyen genç kadının karşısından gelen şüpheli, iddiaya göre elindeki cep telefonunu çekip alarak kaçtı. Bir anda ne yapacağını şaşıran Suriyeli kadın etraftan yardım isterken, şüpheli ise ara sokaklara girerek gözden kayboldu.

Gusum Raşvani'nin şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, şüphelinin kaçış güzergahındaki işyerlerinin güvenlik kameralarını inceledi. Raşvani ve görgü tanıklarının verdiği bilgiler ile kamera kayıtlarındaki eşkale benzeyenlerin karşılaştırmasını yapan polis, bir çok suçtan kaydı bulunan Devrim Kızıl'ı belirledi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, şüpheliyi dün evine gelince yakaladı. Suçlamayı kabul etmeyen Devrim Kızıl, adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI