Lüks rezidanstaki vahşi cinayette istenen ceza belli oldu

Lüks rezidanstaki vahşi cinayette istenen ceza belli oldu
Güncelleme:

İstanbul Maltepe'de Didem M.'yi başına parke taşıyla vurduktan sonra boğarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası istendi.

Maltepe'de Didem M.'yi başına parke taşıyla vurduktan sonra boğarak öldürdüğü gerekçesi ile tutuklu bulunan Abdulsalem G.'nin yargılanmasına devam edildi.   Duruşma savcısı verdiği esas hakkındaki mütalaasında Abdulsalem G.'nin, "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. 

İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davaya, tutuklu yargılanan sanık Abdulsalem G., cezaevinden SEGBİS sistemi ile duruşmaya bağlandı. Didem M.'nin ailesinin avukatı Ayhan Cesur duruşmaya katılırken, sanık Abdulsalem G.'nin avukatı Zeki Yargısal, mahkemeye yolladığı dilekçe ile 65 yaş üstü olması nedeni ile COVİD 19 önlemleri kapsamında duruşmaya katılamadığını belirtti. Avukat Yargısal, dilekçesinde, savcının mütalaasını sunması durumunda savunma için süre talebinde bulundu. 
Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada, Didem M. ile sanık Abdulsalem G.'nin uzun zamandır tanıştıkları, zaman zaman görüşerek birlikte oldukları, olay günü de Maltepe'deki dairede buluştukları belirtildi. 

Didem M. ile Abdulsalem G.'nin buluştuklarında bilinmeyen bir nedenle tartıştıkları kaydedilen mütalaada, tartışma sırasında sanık G.'nin dairede bulunan parke taşı ile M.'nün kafasına vurduğu, boğazından sıkmak sureti ile nefessiz bırakıp öldürdüğü kaydedildi.  Sanık G.'nin öldürdüğü Didem M.'nin cesedini binadan çıkaramadığı belirtilen mütalaada, cesedi bavulun içine koyduğu, cep telefonunu da maktüle ait araçla Kartal'a giderek çöp konteynerine attığı, telefonun çöp toplayıcısı tarafından bulunduğu, Didem M.'nin annesinin kızını araması ile olayın ortaya çıktığı belirtildi.  Sanığın polise giderek teslim olduğu, cesedin de dairede bavul içinde bulunduğu hatırlatılan mütalaada, sanık G.'nin, "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi. 

Mahkeme, taraflara mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMEDEN
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, uzun süredir arkadaş olan Abdulsalem G. ile  Didem M.'nin 9 Aralık 2019 tarihinde Maltepe'de bir evde buluştukları anlatılıyor. Tarafların bir süre sonra tartıştıkları belirtilen iddianamede, şüpheli G.'nin, maktül M.'nin kafasına önce parke taşı ile vurduğu, ardından da bağla boğazını sıkarak öldürdüğü, cesedi evden çıkarmak için bavula koyduğu ancak yakalanacağını düşünerek cesedi daireden çıkarmadığı savunuldu. Şüphelinin maktül M.'nin cep telefonunu da Kartal'da bir çöp konteynırına attığı, daha sonra da polise teslim olduğu bilgisine yer verilen iddianamede, Abdulsalem G.'nin, "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. 

DHA