Minibüsle ezdiği eşini öldürüp, kızını yaralayan sanığa verilen ceza belli oldu

Minibüsle ezdiği eşini öldürüp, kızını yaralayan sanığa verilen ceza belli oldu
Güncelleme:

Ordu'nun Korgan ilçesinde yolda gördüğü boşanma aşamasındaki eşini öldürüp kızını yaralayan zanlıya ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Ordu'nun Korgan ilçesinde yolda gördüğü boşanma aşamasındaki eşi Selime P.’i (45) kullandığı minibüsle çarpıp duvara sıkıştırarak öldüren, kızı Havva Nur P.’i (22) ise yaralayan İbrahim P. (47), 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, kızı Havva Nur P.'i ise 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 11 Kasım 2021'de Korgan ilçesi Merkez Caddesi'nde meydana geldi. Kendisine ait minibüsle seyir halinde olan İbrahim P., çocukları ile birlikte yolda yürüyen boşanma aşamasındaki eşi Selime P.'i gördü. P., aracını eşinin üzerine sürerek duvara sıkıştırdı. Çocuklarının çığlığına aldırış etmeyen P., minibüsten inerek yere yığılan eşini tekmeledi. Bu sırada Selime P.’in yanındaki kızı Havva Nur P. de çarpmanın etkisiyle yaralandı. Çevredeki vatandaşlar, İbrahim P.'i linç etmeye çalıştı. Olay yeri yakınındaki jandarma ekipleri, kalabalığın arasından çıkardıkları P.'i gözaltına aldı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Korgan Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenen 4 çocuk annesi Selime P., yolda yaşamını yitirdi. P., Soğukpınar Mahallesi’nde toprağa verildi. P.'in, eşini ezdiği anlar ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

2 KEZ MÜEBBET İSTENDİ
Taksiciliğin yanı sıra öğrenci servis taşımacılığı yapan İbrahim P., polisteki ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Olaya ilişkin Korgan Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmada eşini öldürüp, kızını yaralayan P. için, ‘Nitelikli kasten insan öldürme’ ve ‘Nitelikli kasten insan öldürmeye teşebbüs’ suçundan iddianame düzenlendi. Savcılık, boşanma aşamasındaki eşini öldüren ve kızını da yaralayan İbrahim P. için ayrı ayrı 2 kez müebbet hapis cezası istedi. Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen iddianame kabul edildi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
İbrahim P.'in yargılandığı davanın ilk duruşması, Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık P.'in yanı sıra, maktulün annesi Fatma ve babası Bahri Bayrak ile avukatlar katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ordu Barosu Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Komisyonu da davaya müdahil oldu.
P., savunmasında boşanma aşamasındaki eşiyle ayrı yaşadıklarını belirterek, olay günü alkolü olduğunu ve oğlunu okuldan aldığını söyledi. Kavşaktan döndüğü sırada direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ileri süren P., "Oğlum bağırma seslerini duyduktan sonra birine çarptığımı anladım. Araçtan indim. Eşime ve kızıma çarptığımı görünce kendimi kaybettim. Kesinlikle öldürmek gibi kastım yoktu. Eşimi ve kızımı ölümle tehdit etmedim. Beraatimi istiyorum. Araçtan indikten sonra eşime asla saldırmadım, tehdit etmedim" dedi.
Tanıkların ve avukatların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti P.'e, 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, kızı Havva Nur P.'i ise 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 14 yıl hapis cezası verdi.

 

Minibüsle ezdiği eşini öldürüp, kızını yaralayan sanığa verilen ceza belli oldu - Resim : 1

Minibüsle ezdiği eşini öldürüp, kızını yaralayan sanığa verilen ceza belli oldu - Resim : 2

Minibüsle ezdiği eşini öldürüp, kızını yaralayan sanığa verilen ceza belli oldu - Resim : 3

 

 

Minibüsle ezdiği eşini öldürüp, kızını yaralayan sanığa verilen ceza belli oldu - Resim : 4

Etiketler ölüm sanık