O aile ilçeyi terk etti

O aile ilçeyi terk etti
Güncelleme:

Ankara'nın Kahramankazan İlçesi'ndeki kız kaçırma kavgasında yakınlarını kaybeden aile ilçeyi terk etti.

Şanlıurfa’dan, Ankara’nın Kahramankazan ilçesine mevsimlik işçi olarak gelen ve kız kaçırma kavgasında yakınlarından Aziz Erol'u kaybeden aile, kiraladıkları yaklaşık 200 dönüm araziye ekili ürünleri toplamadan memleketlerine döndü.

Çadır ve eşyalarını toplayan aile fertleri ektikleri domates, biber, ay çekirdeği ve fasulyeyi hasat etmeden, traktör ve diğer tarla makinelerini de yanlarına almayarak ilçeyi terk etti.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Kahramankazan İlçesi'nde perşembe günü mevsimlik işçi olarak çalışan Diyarbakır ve Şanlıurfalı aileler arasında çıkan kız kaçırma kavgası ve ardından çıkan olayda 2 kişi ölürken, 1 polis şehit oldu. Gözaltına alınan 13 şüpheliden 4'ü ilçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki  sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılıdı.  Kahramankazan Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında hakim karşısına çıkarılan 9 şüpheliden Şemsettin Erol, Erdal Erol,  Abdulkerim Doğan, Ömer Kaya ve Abdulkadir  Doğan tutuklanarak Sincan Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

OLAY NASIL OLDU?

Ankaranın Polatlı İlçesi'nde mevsimlik işçi 25 yaşındaki Ömer Doğan ve aralarında gönül ilişkisi olan Kahramankazan İlçesi'nde yine mevsimlik işçi akrabası 16 yaşındaki R.D.'yi ailesi vermeyince kaçırdı.  R.D.'nin ağabeyi 25 yaşındaki Abdulkadir Doğan, genç kızın kaçırıldığı otomobilin sürücüsü 40 yaşındaki Ekrem Gençi ateş ederek öldürdü. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sırasında rahatsızlanan şüphelilerden Aziz Erol, götürüldüğü hastanede silahlı saldırıya uğrayarak öldü. Bu sırada Erol'a refakat eden polis memuru Muhammet Uz şehit oldu. Olaylarda 1 polis ve 1 öğrenci de yaralandı.

DHA