ODTÜ'de kafa atılan kişi Deniz Baykal'ın oğlu çıktı

Güncelleme:

ODTÜ mezuniyet töreninde güvenlik görevlisinin kafa attığı kişinin Deniz Baykal'ın oğlu Prof. Dr. Ataç Baykal olduğu ortaya çıktı.

ODTÜ'de 2 Temmuz'da yapılan mezuniyet töreninde bir güvenlik görevlisinin CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın oğlu Prof. Dr. Ataç Baykal'a kafa attığı ortaya çıktı. Devrim Stadyumu’ndaki mezuniyet törenine ön lisans ve lisans mezunu toplam 2312 öğrenci geçiş yaptı. Tören, kortejin ardından Mustafa Kemal Atatürk ve eğitim şehitleri adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Bu sırada iddiaya göre mezuniyet alanına girmek isteyen Prof. Dr. Ataç Baykal güvenlik görevlileriyle tartıştı. Güvenlikçilerden biri hiç beklemediği anda Baykal'a kafa attı. O anlar amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.

OLAY ANINI ANLATTI

Eşi Nazife Baykal'ın da aynı üniversitede Rektör Yardımcısı ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Ataç Baykal olayı anlattı:

ODTÜ'de kafa atılan kişi Deniz Baykal'ın oğlu çıktı - Resim : 1

“ODTÜ’de mezuniyet töreni vardı. Ben de ODTÜ’de oturuyorum. Eşim de ODTÜ’nün Kıbrıs direktörü ve üniversitede rektör yardımcısı. ODTÜ yönetiminin; mezuniyet töreninde protesto edileceği de söyleniyordu. Bağırış çağırışları duyunca ben de tören alanına gitmeye karar verdim. Stada gittim. Orada tören alanına doğru ilerlerken güvenlik görevlisine kendimi tanıttım. Kimliğimi sordu. Ancak aceleyle çıktığım için kimliğimi almamıştım" dedi.
 

Seçiniz...