Öldürülen PKK'lı kadın terörist bakın kim çıktı

Öldürülen PKK'lı kadın terörist bakın kim çıktı
Güncelleme:

Mehmetçik'in Irak'ın kuzeyindeki Gabar Dağı'nda düzenlediği operasyonda öldürülen kadın teröristin Alman vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK, Gara Dağı’nı ana üslenme merkezi olarak kullanıyordu. Bu bölgede 12 kamu görevlisini kaçırarak bir mağarada infaz etmişti. Terör örgütünün sözde Apollo Akademiler Komutanlığı da burada bulunuyordu. Bu komutanlıkta askeri ve ideolojik eğitim veriliyordu.

Eva Maria Steiger, bu eğitimi alan kadın teröristlerden biriydi. Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca dillerini konuşabiliyordu. Bu nedenle yurtdışından gelen heyetlere rehberlik ve tercümanlık yapıyordu. Ayrıca PKK’nın kadın yapılanmasının en önemli isimlerinden olan ve kırmızı listede aranan Zozan Çewlik’in yakın korumasıydı.

Steiger, terör örgütüne katılmadan önce Almanya’nın Memmingen kentinde üniversite öğrencisiydi. 2018 yılında PKK’ya katılmak için Suriye’ye geçti. Burada IŞİD’e karşı Kobani, Deyr Ez Zor, Münbiç, Resulayn, Tel Abyad gibi bölgelerde savaştı. Daha sonra Irak’ın kuzeyine geçerek Gara Dağı’ndaki kamplara yerleşti.

Steiger, güvenlik güçlerinin üs bölgesine saldırı planlarken beraberindeki teröristlerle birlikte hava harekatında öldürüldü. Böylece terör örgütü PKK saflarında hayatını kaybeden yabancı uyruklu 7’inci terörist oldu. Daha önce de Andrea Wolf, Uta Schneiderbanger, Jacob Riemer, Sarah Handelmann, Michael Panser ve Thomas Joham Spies gibi isimler etkisiz hale getirilmişti.