PKK'lılara villa kiralayan kişi tutuklandı

PKK'lılara villa kiralayan kişi tutuklandı

Van'da 12 PKK'lının öldürüldüğü villayı kiralayan kişi tutuklandı.

Van'ın Edremit İlçesi'nde düzenlenen ve 12 PKK'lı teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonla ilgili soruşturma kapsamında villa tipi evi kiraya verdiği gerekçesiyle 2 gün önce gözaltına alınan C.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Van'ın Edremit İlçesi'nde geçen pazar günü villa tipi bir eve yapılan operasyonda, terör örgütünün "Başkale gücü" olarak bilinen 12 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirilirken, özel harekat polisi Önder Ertaş şehit oldu, 2 polis de hafif yaralandı. Operasyon sonrası Van Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında önemli ipuçları elde edilirken, ev sahibinin tespiti için de çalışmalar derinleştirildi.

Bu kapsamda yapılan araştırmalarda evin sahiplerinin Van dışında yaşadığı, ancak 1 hafta önce bir kişi tarafından evin aylık 1000 liraya kiraya verildiği ortaya çıktı. Evi teröristlere kiraya veren ve 2 gün önce gözaltına alınan C.A., dün akşam çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. C.A.'nın "Terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan tutuklandığı belirtildi.

Bu arada, evin çevresine yerleştirilen güvenlik kameralarının hard disklerinin incelenmesi de sürüyor.