Pompalı Silahla Soygun Kamerada

Pompalı Silahla Soygun Kamerada

NİĞDE'de bir büfe meydana gelen silahlı soygunun güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

NİĞDE'de bir büfe meydana gelen silahlı soygunun güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde soygunculardan biri büfe sahibi 64 yaşındaki İrfan Aktaş'ı yere yatırıp başına elindeki pompalı tüfeğin namlusunu dayarken, diğeri para ve sigaraları çuvala doldurdu.

Niğde-Adana Karayolu'nun 17'inci kilometresinde İrfan Aktaş'ın işlettiği büfeye 20 Ocak'ta saat 02.50 sıralarında gelen silahlı 2 kişi, Aktaş'ı etkisiz hale getirerek yaklaşık 8 bin TL para ile 4 bin liralık sigaraya çalıp dışarıda kendilerine bekleyen otomobille kaçtı. Jandarma, soyguncuları yakalamak için çalışma yaparken, İrfan Aktaş gazetecilere soygun anının güvenlik kamerası görüntülerini dağıttı.

NAMLUNUN UCUNDA ECEL TERLERİ

Görüntülere göre büfeye giren silahlı 2 kişi, İrfan Aktaş'tan kasadaki paraları istedi ancak yaşlı adam soyguncuların isteğini yapmadı. Bir süre direnen İrfan Aktaş soyguncular tarafından yere yatırıldı. Şüphelilerden biri Aktaş'ın kafasına elindeki pompalı tüfeğin namlusunu dayarken, diğeri kasaya yöneldi. Aktaş, yaklaşık 10 dakika boyunca başında silah dayalı vaziyette yerde yatarken, soyguncular çuvala doldukları para ve sigaralarla kaçtı. Aktaş ise hemen kalkarak jandarmayı arayıp yardım istedi.

"DIŞARIDA BEKLEYEN TELEFONLA UYARDI"

Namlunun ucunda ecel terleri döken İrfan Aktaş, olay günü kapının kilitli olduğunu ve büfeye bir kişinin geldiğini söyledi. Normal müşteri sanarak kapıyı açtığını belirten Aktaş, sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

"Sağ tarafta saklanan silahlı kişi kapıyı açmamla birlikte silahı bana dayadı. Ben bunlarla 1 dakikaya yakın boğuştum, silahı elinden almaya gayret ettim. Daha sonra ikisi birlikte beni yere yatırdılar. Biri silahı dayadı, uzun boylu olan kişi de kasadaki çekmecedeki paraları ve diğer bazı eşyaları ve sigaraları doldurmaya başladı. Bana silah tutan kişi vitrindeki kartonlarla olan sigaraları görünce hemen "Şunları dolduracağız" dedi. O sırada telefon geldi, telefona bakmadı kartonları doldurmaya başladı, kutuları boşalttı. Tekrar telefon geldi. Telefona baktığında dışarıda bekleyen şahıs gelenlerin olduğunu söyledi, "Gelenler var" deyince bunlar da kutulara doldurduğu sigaraları bırakarak çuvala doldurduğu paraları, malzemeleri ve sigaraları aldığı gibi kaçtı. Ben de kalkıp baktığımda bir araç geldi. Araca bindiler ve kaçtılar. Saat tam 03.00'te."

"BAŞKA YER VAR MI?"

Soyguncularla aralarında geçen diyalogları da anlatan İrfan Aktaş, "Bana "Satıp zengin olacak değilsiniz ya?" diye laflar etti. "Başka açık olan yer var mı, onları söyle bize" diyerek tehdit ettiler. Ben de "Bilmiyorum, öyle bir yer yok" dedim. 12 bin TL civarında zararım oldu" diye konuştu.

Öte yandan güvenlik kameraları görüntülerinin incelenmesinde soygunculardan birinin olaydan 2 gün büfeye gelerek keşif yaptığı saptandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

FOTOĞRAFLI