Savcı tutuklamak istedi, mahkeme reddetti

Savcı tutuklamak istedi, mahkeme reddetti
Güncelleme:

6 yaşında istismara maruz bırakıldığı iddia edilen H.K.G.’nin 2 yıl önce şikâyeti üzerine savcının hem babası hem de evlendirildiği iddia edilen zanlı hakkında tutuklama talep ettiği, ancak Sulh Ceza Mahkemesi’nin şüphelileri serbest bıraktığı, savcının bu karara itirazının da reddedildiği öğrenildi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Y.Z.G.’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında dini nikâh kıyılarak yıllarca cinsel istismara uğraması soruşturmasında savcının şüphelileri 2 yıl önce tutuklamaya sevk ettiği, ancak Sulh Ceza Mahkemesi’nin sanıkları serbest bıraktığı ortaya çıktı. Milliyet'ten Elif Altın'ın haberine göre savcının bu karara itiraz ettiği ancak bu itirazın da reddedildiği öğrenildi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Y.Z.G.’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahı kıyarak 29 yaşındaki K.İ. ile evlendirdiği, küçük kızın yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına göz yumduğu iddiaları kamuoyunda infial yarattı. Olayın, mağdur H.K.G.’nin şikâyetiyle ortaya çıkmasının ardından savcılık soruşturma başlattı. Soruşturmasını tamamlayan savcılık, şüpheli K.İ. hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası talep ederken, baba Y.Z.G. ve anne F.G. hakkında 22 yıl 6’şar ay hapis cezası istedi. Mağdur beyanı, ses kayıtları ve birçok delile rağmen mahkemeye gönderilip kabul edilen dosyanın ise tek bir tutuklusunun dahi bulunmaması tepki topluyor. Davanın ilk duruşması ise, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22 Mayıs 2023’te görülecek.

Milliyet