Sokak eşkıyası kamerada! Yaşlı kadına kabusu yaşattı

Güncelleme:

Adana'da 72 yaşındaki kadını gizli gizli takip edip ağzını eliyle kapattıktan sonra gasp eden zanlı yakalandı.

Adana'da 72 yaşındaki kadını takip ederek ağzını eliyle kapatan zanlı, yaşlı kadının telefonunu ve cüzdanını gasp etti. O anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülenirken, şüpheli A.H.K.'nin ‘hırsızlık’ ve ‘güveni kötüye kullanma’ suçlarından çok sayıda kaydı bulunduğu öğrenildi. Emniyete götürülen A.H.K, parayı harcadığını, cep telefonunu da yakalanmamak için almadığını söyledi.

Olay, 1 Kasım günü saat 22.00 sıralarında Çukurova ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi’nde meydana geldi. G.A.’yı sokakta takip eden kişi, kadının arkasından oturduğu apartmana girdi. Şüpheli, G.A.’nın kolundaki çantayı almaya çalıştı. Bu sırada G. A., direnip, bağırarak yardım istemeye çalıştı. Ancak şüpheli, G.A.’nın ağzını eliyle kapatıp, çantayı alarak kaçtı.

Çevredekilerin yardımına koştuğu G.A.’nın ihbarıyla, olay yerine Gasp Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin ‘hırsızlık’ ve ‘güveni kötüye kullanma’ suçlarından çok sayıda kaydı bulunan A.H.K. (27) olduğunu tespit etti. Toros Mahallesi’ne gittiği saptanan şüpheli, sokakta yürüdüğü sırada yakalandı. Şüphelinin, içinden 200 TL aldığı çantayı da sokaktaki bir çöp konteynerine attığı belirlendi.

Emniyete götürülen şüpheli, parayı harcadığını, cep telefonunu da yakalanmamak için almadığını söyledi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.H.K., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.