Suruç bombacısının en net görüntüsü

Suruç bombacısının en net görüntüsü

33 genci katleden Suruç bombacısının son görüntüsü belgeselde ortaya çıktı.

Suruç’ta 33 genci katleden bombacı Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün son görüntüsü yönetmen Garip Çelik’in “Amara Suruç” belgeselinde ortaya çıktı.

Birgün Gazetesi'nden Zeynep Kuray'ın haberine göre, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SDGF) üyesi 33 gencin katledildiği saldırıdan sağ kurtulan Çelik’in Amara Kültür Derneği bahçesinde olay anında çektiği görüntülerde bombacı Alagöz’ün kitlenin içine nasıl sızdığı ilk kez görülüyor. Kobani’nin yeniden inşasına ve çocuklara yardım için Suruç’ta bulunan gençlerin yaptığı basın açıklamasının bitimine iki dakika kala kitlenin içinde beliren Alagöz’ün ön tarafa doğru hamle yapmak istediği, bir adım attıktan sonra vazgeçtiği, basın açıklamasını yapan Oğuz’u dinlerken başını salladığı ve alkışların, sloganların başladığı anda kafasını eğip karnına yerleştirdiği bomba düzeneğini harekete geçirdiği görülüyor.

Çatışmasızlık sürecinin sona erdiği noktada yer alan, ama üzeri örtülen Suruç Katliamı soruşturmasında hiçbir adım atılmazken, Suruç'ta 33 gencin ölümüne neden olan ve mobese kameraları dışında tespit edilemeyen Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün eylem anındaki son görüntüleri yönetmen Galip Çelik’in çektiği “ Amara Suruç” adlı belgeselden çıktı. 

Kobani’de belgesel çekmek üzere SDGF’li gençlerle birlikte yola çıkan ve ölümden kıl payı kurtulan Çelik, Suruç şehitlerinin anısına adadığı “Amara Suruç” belgeselinin montajını yaparken Alagöz’ün görüntülerini fark etti. Alagöz bugüne kadar medyaya sadece nüfus cüzdanındaki görüntüleriyle yansımış, mobese kameralarında ise sadece Amara Kültür Derneği’ne giriş anında görüntülenmişti. Çelik’in kamerasına ise Alagöz, bombayı patlatmaya hazırlanırken yakalanıyor. Basın açıklaması sona ermek üzereyken kitle içinde harekete geçmeye başlayan Alagöz, kalabalıktan dolayı ön tarafa geçemeyince olduğu yerde kısa bir süre durup açıklama yapan SDGF Sözcüsü Oğuz Yüzgeç’e bakarak başını sallıyor. Alkışlar ve sloganlar başladığında ise Alagöz başını eğiyor ve 16 saniye sonra bomba patlıyor.