Terör değil, boğulma: 218 ölü !

Terör değil, boğulma: 218 ölü !

Ülke genelinde Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında, akarsu, göl, gölet, baraj, su kanalı ve denizlerde 218 kişi boğularak yaşamını yitirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre yılın ilk 4 ayında toplam 46 kişi boğuldu.

Ocak ayında 3,  7, Mart’ta 8, Nisan’da 28 kişi boğularak hayatını kaybetti. Nisan’daki 28 boğulmanın 23’ü Şanlıurfa’da yaşandı. Vakalar  havaların ısınmasıyla birlikte arttı. Ülke genelinde Mayıs, Haziran ve Temmuzaylarında, akarsu, gölet, baraj, su kanalı ve denizlerde 218 kişi boğularak hayatını kaybetti. Mayıs-Haziran ve Temmuz aylarında en çok boğulma olayıİstanbul (27), Mersin (21) ve Adana’da (18) yaşandı. En çok boğulma olayının yaşandığı ilk 5 il arasında Antalya (17) ve  Hatay da (16) bulunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Celal Özcan, Haziran ayında tüm illere genel müdürlük imzasıyla  boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için uyarıcı bir yazı gönderildiğini, il  emniyet müdürlüklerinin bu yönde çalışma yapmasının istendiğini söyledi. 
 
Uyarı materyallerinin yerel basında yayınlanmasının sağlandığını belirten Özcan, “Emniyet yoğun çalışma yaptı, 7 adet kamu spotu hazırlandı, 9 bin  661 adet afiş bastırılarak asılması sağlandı, 161 bin civarında el broşürü  dağıtıldı. Vatandaşların katılımıyla 880 toplantı düzenlendi. Çalışmalar  neticesinde toplam 246 bin kişiyle doğrudan temas kurularak iletişime  geçilmiştir. Sahillerdeki uygunsuz olan iş yerlerine idari yaptırımlar  düzenlendi” bilgisini verdi.