Van'da 5 büyüklüğünde deprem

Van'da 5 büyüklüğünde deprem
Güncelleme:

Van'ın Tuşba ilçesinde saat 21.35 sularında 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nden edinilen bilgilere göre saat 21.35 sularında Van Tuşba'da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremin merkez üssünün Van Muradi·ye'ye 26.2 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 18.9 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak duyurdu.

VALİDEN AÇIKLAMA

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AA muhabirine, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir bilginin aktarılmadığını belirterek, "Şu an ekipler inceleme ve tespit çalışması yapıyor. Şimdilik olumsuz bir durum görünmüyor" dedi.

UZMANLARDAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Prof. Dr. Naci Görür'den yaşanan depremle ilgili bir tweet geldi.

Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Van’ın Hasan Timur ve Van Fay zonları arasında depremler oluyor. Bunlar daha çok Van fay zonunda. 1/2 saat önce Muradiye-Kuşcu’da 5,3 deprem oldu. Önce de 4,2 olmuştu. Ayrıca, Sürüyolu’nda da 4.5’luk deprem görülmüştü. Bölge sıkışıp yükseliyor. Büyük deprem gelmez, endişe yok."

 'BU TÜR DEPREMLER NORMAL'

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Şükrü Ersoy da Van'daki korkutan depremle ilgili, "Burası faylarla dolu bölge. Depremin olmasını doğal karşılıyoruz. Ama 5'ten büyük olması korkutucu. 5.5 geçtikten sonra yaralanmalar 6 'dan sonra can kayıpları başlıyor bölgenin yapısından dolayı. Deprem çok büyük görünmese de etkili görülebilir. Bu tür depremler normal. Ama daha büyüğü olur mu dersek şu an görünmüyor." ifadelerini kullandı.