Abdülkadir Selvi PKK'ya karşı yeni planı açıkladı

Abdülkadir Selvi PKK'ya karşı yeni planı açıkladı

Abdülkadir Selvi, Güneydoğu'da PKK operasyonları sonrası ilçelerde ve mahallelerde kalekolların kurulacağını yazdı.

Kırsal kesimde terör örgütü PKK'ya karşı olumlu sonuç veren kale kollar, bu kez şehirlerde mahallelerde inşa edilecek.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar sonrasına ilişkin ilginç bir ayrıntı aktardı.

Başta Sur, Silopi, Cizre ve Nusaybin olmak üzere çok sayıda ilçe ve semtlerde PKK'nın yeniden gelmemesi için harekete geçiliyor. Çarpıcı düzenlemenin detaylarını Selvi, bugünkü köşesinde kaleme aldı.

1990'larda yürütülen terör operasyonları sonrası mağdur halkın yalnız bırakıldığına işaret eden yazar, aynı hataya düşünülmeyeğini yazdı. Halkı kazanmaya dönük bir çalışmaya ilişkin planının ana hatlarını Selvi, köşesinde böyle duyurdu:

MAHALLE KARAKOLLARI KURULACAK

"Sonrası şu; devlet operasyon yaptığı yerlerden çekilmeyecek. Şehir içlerine kale kollar kurulacak. Dağlardaki eski karakolların yerine kale kollar kurulmuş, başarılı bir sonuç alınmıştı. Bu kez şehir kale kolları geliyor. Bölge halkı, “Asker operasyon bitince çekilir. Devlet çekildikten sonra PKK tekrar buralara gelir. Biz 7-24 bu insanlarla beraberiz” diye bir tedirginlik yaşıyor. Cizre'nin, Sur'un, Silopi'nin tekrar PKK'nın kontrolüne girmemesi için, polis özel harekatın görev yapacağı, “mahalle karakolları” kurulacak. Bölgenin terörle mücadele boyutu dikkate alınarak, bu karakollar, klasik semt karakolları olmayacak. Cizre'de, Sur'da, bekçi amcaların görev yapabileceği karakol zemini kaldı mı? Ama devletin geçici olmadığının gösterilmesi gerekiyor. Bunun için kale kollar kurulacak.

KARDEŞ ŞEHİRLER PROJESİ

Terörle mücadelenin yoğunluğu belli bir seviyeye çekildiği andan itibaren, bölgenin yaralarının sarılması gerekiyor. Bunun için, ”kardeş şehirler” projesi gibi sivil toplum ağırlıklı modeller üzerinde duruluyor. Örneğin; Konya'nın Cizre'ye, Bursa'nın Sur'a, Kayseri'nin Silopi'ye “kardeş şehir” olarak irtibatlandırılması…"