AFAD'dan açıklama: Deprem bölgesinde kaç artçı sarsıntı meydana geldi?

AFAD'dan açıklama: Deprem bölgesinde kaç artçı sarsıntı meydana geldi?
Güncelleme:

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezinde açıklamalarda bulundu. Tatar, deprem bölgelerinde kaç artçı sarsıntının meydana geldiğini açıkladı.

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Ankara'da yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 8 bin 550 artçı sarsıntı kaydedildiğini açıkladı.

Tatar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Şu ana kadar 8 bin 550 Artçı sarsıntı kaydedildi. 4 ayda olacak deprem sayısı 18 günde yaşandı. 3 dakikada bir artçı sarsıntı meydana geliyor. Büyük çoğunluğu vatandaşlarımız tarafından hissedilecek büyüklükte. Birbirini tetikleyerek devam eden depremler sonucunda önümüzdeki günlerde 5'in üzerinde artçı sarsıntılar yaşayabiliriz. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durması gerekiyor.

Depremlerin merkez üslerine yakın illerin ilçelerinde hasarlar görüyoruz. Bu yerleşim alanlarında hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölgede en önemli risklerden birisi de kaya düşmesi riski. Bölgede değişim yerleşim yerlerinde kaya düşmesi riski altında bulunan yerler var. Deprem bölgesinde bulunan inşaat altındaki binaların durumu hazırlanacak bir teknik raporla belirlenecek.

Yeni gelen bilgiler ışığında 11 ilin dışında da birkaç ilde bir takım hasarların olduğunu görüyoruz. Sivas, Niğde ve Kayseri'nin ilçelerinde hasarlı binaların olduğunu biliyoruz. Sivas'ın Gürün ilçesi de afetten etkilenmiş durumda. Sivas'ın Gürün ilçesi de genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildi.