Ahika Kalkınma Kurulu Toplandı

Ahika Kalkınma Kurulu Toplandı

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Kalkınma Kurulu, Kırıkkale'de toplandı. Fahri Eker, yeniden Kalkınma Kurulu Başkanı seçildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Kalkınma Kurulu, Kırıkkale'de toplandı. Fahri Eker, yeniden Kalkınma Kurulu Başkanı seçildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı, Kalkınma Kurulu'nun 5. toplantısını 18 Ekim 2011 tarihinde Kırıkkale Üniversitesi Cumhuriyet Salonu'nda gerçekleştirdi. Ahiler Kalkınma Ajansı'nın görev alanı olan TR71 Bölgesi'ne bağlı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinin kamu kurumu yöneticileri, akademisyenleri, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri gibi yerel aktörlerinden oluşan Kalkınma Kurulu'nun 5. Toplantısı Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen ve Kalkınma Kurulu Başkanı Fahri Eker'in açılış konuşmaları ile başladı. Toplantı, Ajans sunumu ve konu ile ilgili görüşlerin alınmasının ardından, Kırıkkale İş-Kur İl Müdürü Nazım Ulu'nun "TR71 Bölgesi'nde İşsizlik ve İstihdam" başlıklı sunumuyla devam etti.

Ardından görev süresi dolan Kalkınma Kurulu Başkanı, Başkan Vekili ve Katiplerin belirlenmesi için oylamaya geçildi. Oylama sonrası Kurul katip üyeliğine Veli Kenar ve Tahir Erdem asıl olarak, Kazım Karakaya ve Zafer Baycan ise yedek olarak seçildi. Başkanlık oylamasına ise başka aday olmadığı için tek aday olarak giren Niğde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker, çoğunluk oyu ile tekrar Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Başkan Vekili ise yine oy çokluğuyla Hatice Şahin olarak belirlendi.

Toplantıda, ayrıca Kalkınma Kurulu ile Genel Sekreterlik ve Yönetim Kurulu arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla her ilden bir kişi il temsilcisi olarak seçildi. Bu üyeler; Aksaray'dan Kerim Aydınlı, Kırıkkale'den Vural Örsdemir, Kırşehir'den Eyüp Temur, Nevşehir'den Ömer Tosun ve Niğde'den Mehmet Aydoğan olarak belirlendi. Seçilen il temsilcilerinin 2 ayda bir kendi aralarında toplanmalarına da karar verildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı'nın 5. Kalkınma Kurulu Toplantısı kurul üyelerinin Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun Kırıkkale'de bulunan silah fabrikası ve silah müzesine yaptığı ziyaret ve incelemelerle sona erdi.

AHİKA KALKINMA KURULU TOPLANDI

AHİKA KALKINMA KURULU TOPLANDI