AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI KIYIKLIK: -BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN HERKES KARDEŞTİR, EL ELEDİR. SÜNNİNİN CAFERİYE, CAFERİNİN SÜNNİYE, TÜRKÜN KÜRTE, KÜRTÜN TÜRKE HİÇBİR ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI KIYIKLIK:     -BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN HERKES KARDEŞTİR, EL      ELEDİR. SÜNNİNİN CAFERİYE, CAFERİNİN SÜNNİYE,      TÜRKÜN KÜRTE, KÜRTÜN TÜRKE HİÇBİR ÜSTÜNLÜĞÜ      YOKTUR

AK Parti İstanbul Milletvekili ve 3. Bölgeden Milletvekili adayı olan Feyzullah Kıyıklık, "Bu topraklarda yaşayan herkes kardeştir, el eledir. Sünni'nin Caferi'ye, Caferi'nin Sünni'ye, Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Türk'e hiçbir üstünlüğü yoktur" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve 3. Bölgeden Milletvekili adayı olan Feyzullah Kıyıklık, "Bu topraklarda yaşayan herkes kardeştir, el eledir. Sünni'nin Caferi'ye, Caferi'nin Sünni'ye, Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Türk'e hiçbir üstünlüğü yoktur" dedi.

Yapılan açıklamada, seçim çalışmaları kapsamında Alulbeyt Kültür Merkezi'nde Caferiler ile bir araya gelen Kıyıklık'ın, Caferi vatandaşlara, provokasyonların üzerine giderek ülkeyi bölmek isteyenlerin tuzağına düşmemeleri konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söylediği kaydedildi.

Açıklamada, Kıyıklık'ın "Ayrılığın zamanı değil, birbirimize sarılma zamanıdır. Bu topraklarda yaşayan herkes kardeştir, el eledir. Sünni'nin Caferi'ye, Caferi'nin Sünni'ye, Türk'ün Kürt'e Kürt'ün Türk'e hiçbir üstünlüğü yoktur. Aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanlar, bu ülkeyi bölmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaklardır" dediği vurgulandı.

Açıklamada, Kıyıklık'ın şu sözlerine yer verildi:

"Hz. Hüseyin'in Kerbela'da akan kanıyla bize hırsın, açgözlülüğün, gözü dönmüşlüğün, cana kıymanın ne kadar yanlış olduğunu, bizim için canını ortaya koyarak göstermiştir. Anlayanlar için Kerbela olayı büyük bir derstir. Seçim arefesinde istenmeyecek olayların meydana gelmesini soğukkanlılıkla karşılamak gerekiyor. 12 Haziran sonrası demokratik, çoğulcu, insan merkezli ve halka dayalı bir anayasayla her şey yoluna girecek. Hiçbir mezhep, ırk, din farkı gözetmeden insanlarımız rahat bir nefes alacak. Yeni anayasa çalışmaları kapsamında milletin birliğini, beraberliğini ortaya koyacak çalışmalar yapacağız. Biz birbirimizle ideolojiler, renkler üzerinden konuşmayız. Biz sadece gönül gözümüzle konuşuruz."

Açıklamada, çok sayıda Caferi'nin katıldığı programda, Alulbeyt Kültür Merkezi tarafından Kıyıklık'a Dr. Mehdi Pişvai'nin "12 İmam" adlı eseri ile Cevad Muhaddisi'nin "A'dan Z'ye Kerbela Ansiklopedisi"ni hediye ettiği belirtildi.