AK Parti'nin seçim vaadiydi, 39'u birden durduruldu

AK Parti'nin seçim vaadiydi, 39'u birden durduruldu
Güncelleme:

AK Parti'nin 2018 seçimlerinde "müjde" olarak duyurduğu millet bahçelerinin projeleri tasarruf tedbirleri kapsamında durduruldu. Yarım kalan projeler için 5 milyar TL harcandığı ortaya çıktı.

AK Parti iktidarının tasarruf tedbirlerinden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018 seçimlerinde "müjde" olarak duyurduğu ve "yatıp yuvarlanırsınız" dediği millet bahçeleri de payını aldı.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre yapımı süren millet bahçesi projeleri için TOKİ, ilerleme oranı yüzde 75’in altında olan millet bahçelerinin yüklenicilerine, “Çalışmaları durdurun” talimatı verdi. Bu karar sonrası ekonomik enkaz da ortaya çıktı. Yapımı durdurulan Millet Bahçelerinden 3’ü İstanbul, 3’ü da Ankara’da bulunuyor.

"Milletin cebinden 5,2 milyar TL çıktı''

CHP’li Cevdet Akay yapımı durdurulan 39 Millet Bahçesini belirledi. Akay “İktidar bir yandan tasarruf yapacağız diyor öte yandan milyarları çöpe atıyor. AKP’nin israf politikasının vahim sonucu, ortaya çıktı. 30 ilde durdurulan toplam 5 milyar 228 milyon 19 bin TL bedelli 39 proje var” dedi.

2018 seçimlerinde projeler ‘müjde’ olarak duyuruldu

Millet bahçeleri 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Yatıp yuvarlanırsınız” şeklinde müjdelenmişti. Ocak 2023- şubat 2024 döneminde millet bahçeleri için 35 sözleşmeye imzalandı. 14 ayda yapılan 35 anlaşma kapsamında harcanan toplam para ise 3 milyar 219 milyon 208 bin TL olarak hesaplandı. Bakanlığın tarafı olduğu sözleşmelerde kamu lehine indirim oranı yüzde 18’de kaldı. Türkiye’deki millet bahçelerinin kapsadığı alan, 2024’te 74 milyon metrekareye dayandı.

 

Sözcü