Akar’dan Türkiye - Suriye ilişkileri için provokasyon uyarısı

Akar’dan Türkiye - Suriye ilişkileri için provokasyon uyarısı
Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye-Suriye-Rusya heyetlerinin Moskova'da görüşmesiyle alakalı "provokasyon" uyarısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suriye Devlet Başkanı Esad'la bir araya geleceğinin sinyalinin vermesinin ardından açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan’la beraber Moskova’ya giderek katıldığı toplantıyla ilgili bilgi verdi:

POZİSYONUMUZU ORTAYA KOYDUK

– Geçtiğimiz günlerde Moskova’da Suriye konulu bir toplantı yapıldı. Bu toplantıya Sayın Fidan’la birlikte katıldık. Diğer tarafta Suriye ve Rusya’nın savunma bakanları ile istihbarat başkanları vardı. Kendi pozisyonumuzu ortaya koyduk. Terörle mücadele konusunda hiçbir şekilde taviz vermediğimizi ve vermeyeceğimizi açık ve net şekilde ortaya koyduk.

YENİ BİR GÖÇ DALGASI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

– Ülkemizde 4 milyon Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Artık şartlar itibarıyla ilave mülteci alamayacağımızı, yeni bir göç dalgasının kabul edilebilir olmadığını dile getirdik. Türkiye ve Suriye’de beraber olduğumuz Suriyeli kardeşlerimiz var. Bunlara karşı, bunların aleyhinde, haklarını hukuklarını çiğneyecek herhangi bir karara da evet demeyeceğimizi, böyle bir şeyin söz konusu olmadığının herkes tarafından bilinmesini, Suriyeli kardeşlerimizin de provokasyonlara gelmelerini ifade ettik.

– Barıştan yana olduğumuzu, Suriye’nin kuzeyindeki çalışmaları da bu şekilde yürüttüğümüzü, tek derdimizin terörle mücadele olduğunu kendilerine söylüyoruz.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dün AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuyan Erdoğan, “Rusya-Türkiye-Suriye olarak bir süreç başlattık. Bakan yardımcılarımız görüştü. Dışişleri bakanlarımızı bir araya getirecek daha sonra gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz” demişti.