Ankara'da polis müdahalesi: Gözaltılar var

Ankara'da polis müdahalesi: Gözaltılar var

Ankara'da KHK ile sağlık çalışanlarının işten atılmasını protesto etmek için Sağlık Bakanlığı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

Ankara'da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı sağlık çalışanlarının işten atılmasını protesto etmek için Sağlık Bakanlığına yürümek isteyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerine polis biber gazı ile müdahale etti. Gruptan sendika eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Sendika üyeleri KHK ile bazı sağlık çalışanlarının işten atılmasını protesto etmek için Sağlık Bakanlığına yürümek üzere sendikanın Necatibey Caddesinde ki Genel Merkez binası önünde bir araya geldi. Valiliğin yürüyüş ve eylem yapma yasağı çerçevesinde yürüyüşe izin verilemeyeceğini söyleyen polis yetkilileri gruba dağılmaları için uyarı yaptı. Yürümek isteyen sendika üyeleri polis barikatına yüklendi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri eylemcilere biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sırasında aralarında SES Eş Genel Başkanları Gönül Erden ve İbrahim Kara'nın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

DHA