Ankara'yı karıştıran broşür !

Ankara'yı karıştıran broşür !

Ankara'nın bazı semtlerinde CHP ile AK Parti arasında oluşan 'teröristleri ziyaret' tartışması broşürlere taşındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında başlayıp CHP ile AK Parti Hükümeti arasında süren “teröristleri ziyaret” tartışması, önceki gece Ankara’nın bazı semtlerinde görülen ve 24 CHP milletvekilini hedef alan ‘kınama’ listesiyle farklı bir boyuta taşındı.

ARBEDE YAŞANDI

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre Altındağ ve Dikmen’de posta kutuları, araçların camları ile sokaklara bırakılan broşürlerde isimleri yazılan CHP’liler, dün Yargıtay ve Danıştay’ı yeniden yapılandıran tasarının görüşüldüğü Meclis Adalet Komisyonu’na akın ederek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a tepki gösterdiler.

5762fdd167b0a904d882d0e9.jpg

 Bozdağ ile CHP’lilerin karşı karşıya kaldığı toplantıda AK Partililer ile CHP’liler arasında arbede yaşandı ve zaman zaman kavganın eşiğinden dönüldü. CHP İstanbulMilletvekili Zeynel Emre, evlerin posta kutularına bırakılan ve sokaklara atılan bildirilerin ardından gece saatlerinden itibaren milletvekillerinin sosyal medyadan tehditler almaya başladığını söyledi. CHP’lilerin salondakilere gösterdiği broşürde, CHP’li 24 milletvekilinin isimleri yazılarak, terör örgütleri PKK ve DHKP-C üyelerini kaç kez ziyaret ettiklerine dair rakamlar yer aldı. Broşürün ön yüzünde iseKılıçdaroğlu’nun resmi ve örgüt üyelerinin silahlı görüntüleriyle “164 kez PKK ve DHKP-C’li teröristleri ziyaret eden CHP’yi kınıyoruz” ifadesi yazıldığı görüldü. Listede adı bulunan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Hedef gösteriyorsanız söyleyeceksiniz. Benim can güvenliğim yok” diye bağırdı. Bozdağ, “Yazılı önerge verin haftaya açıklarım” deyince Kayışoğlu, “Ben haftaya çıkacak mıyım? Önümüzdeki haftayı görecek miyim acaba? Açıklayacaksınız o listesi” karşılığını verdi.

BAKANLIKTAN SIZMIŞ

Eleştirilerin odağındaki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Hiçbir gazeteciye, hiçbir kişiye tek isim dahi vermedim. Bakanlıktan bir şekilde bu bilgilerin sızdığı da görülüyor. Bana bir yazılı soru önergesi verin ben size bilgi vereyim” dedi. CHP’liler bu bilgilerin hemen açıklanmasını isteyince Bozdağ, “Bunlar kişisel veri, açıklamayı doğru bulmuyorum” dedi. CHP’li Veli Ağbaba ise “Siz bizi ölümle tehdit ediyorsunuz. Siz otelodasında ziyaret etmediniz mi teröristleri? Rıza Zarrab’ı kimler ziyaret etti?” karşılığını verdi.