Antalya Havalimanı'nda Banka Kartı Dolandırıcılığı

Antalya Havalimanı'nda Banka Kartı Dolandırıcılığı

Antalya'dan havayoluyla başka illere geçerek, ATM cihazlarına kart kopyalama düzenekleri yerleştirme hazırlığındaki iki zanlı, yakalandı- Zanlıların Kasım 2015'ten bu yana kart kopyalama yöntemiyle, 250 bin lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi

ANTALYA (AA) - Bankalara ait ATM cihazlarına kart kopyalama düzeneği yerleştirme hazırlığındaki 2 şüphelinin, Antalya Havalimanı'nda yakalandığı bildirildi.
Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince hava yoluyla diğer illere geçerek, ATM cihazlarına kart kopyalama düzeneği yerleştirme hazırlığındaki A.S. ve F.D, Antalya Havalimanı'nda gözaltına alındı.
Zanlıların üzerinde ve valizlerinde yapılan aramalarda, 2 kart kopyalama düzeneği, 2 gizli kamera düzeneği ve bu düzeneklere ait bağlantı kabloları, kopyalama düzeneğini uzaktan kontrol etmeye yarar iki kumanda, 30 manyetik şeritli kart, bir dizüstü bilgisayar, bir tablet bilgisayar, 3 cep telefonu, bir flash bellek, 6 hafıza kartı, bir sabit sürücü, 2 ATM cihazlarına takılan düzeneği sökmek için kullanılan cihaz ele geçirildi.
Yapılan araştırmada, zanlıların 2015 yılı kasım ayından itibaren, Türkiye genelinde birçok ilde çok sayıda kart kopyalama olayına karıştıkları ve 250 bin lira civarında haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.
Zanlılar, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri mahkemece, tutuklandı.