Antalya'da demokrasi nöbetine yoğun ilgi

Antalya'da demokrasi nöbetine yoğun ilgi

Demokrasi nöbetinin 16'ncı gününde Antalyalı vatandaşlar Antalya Cumhuriyet Meydanı'nı tıklım tıklım doldurdu.

Demokrasi nöbetinin 16’ncı gününde coşkulu kalabalık Antalya Cumhuriyet Meydanı’nın doldurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbe girişimde bulunanları en ağır şekilde cezalandıracaklarını belirtirken, TBMM’nin eski başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise artık demokrasinin beşiğinin Türkiye olduğunu söyledi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda tutulan demokrasi nöbetinin 16’ncı gününde Fetö terör örgütüne tepki çığ gibi büyüyor. Meydanı dolduran binlerce kişi, “idam gelsin” sloganları atarken, Antalya’da Rus vatandaşları da ellerinde Türk ve Rus bayrakları ile nöbete katıldı. Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkan vekili Salih Murat ve AK Parti Antalya milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜRKİYE’Yİ KİMSEYE EZDİRMEYİZ

Türkiye’yi ikinci sınıf bir ülke gibi görmeye çalışanların hepsine gereken cevabı Türk halkının verdiğini söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Avrupalıların, Batılıların çifte standardına, ikiyüzlülüğüne ilişkin, akıl vermeye çalışanların, Türkiye’nin patronu gibi davranmaya kalkışanların, Türkiye’yi ikinci sınıf bir ülke gibi görmeye çalışanların hepsine gereken cevabı verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Türkiye’yi ve Türk milletini kimseye ezdirmeyiz, bu büyük milletin, onların verdiği destekle sizlerin dualarıyla göğsümüzü gere gere her yerde savunuruz” dedi.

ADAM OLURSAN SENİNLE DE İYİ İLİŞKİ KURARIZ

Daha önce, ’Rusya ile ilişkilerinizi neden bozdunuz, düzeltmeniz de fayda var’ diyenler olduğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Şimdi ise aynı kişiler, ’Türkiye, Rusya ile ilişkilerini düzeltti, Türkiye Batı’ya sırtını mı çeviriyor, acaba yön mü değiştiriyor?’ diyor. Kardeşim sana hesap mı vereceğim, ben istediğim ülkeyle ilişkilerimi düzeltirim. Hangi ülkeyle hangi uluslararası örgütle ilişkilerimi nasıl, hangi düzeyde geliştireceğimi sana mı soracağım? Sen benim patronum musun? Türkiye, özgür bağımsız bir ülkedir, her politikasında olduğu gibi dış politikasını da hür iradesiyle belirler. Adam olursan seninle de iyi ilişkiler kurarız ama hainleri desteklersen, Türkiye’deki darbe girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyarsan, bu milletin büyüklüğünden ve dirayetinden rahatsız olursan, o zaman seninle ilişkilerimiz de farklı olur. Bu kadar açık, net konuşuyoruz" dedi.

GİRİŞİMİN HESABI AĞIR SORULACAK

Hiçbir gücün Türk milletini yolundan çeviremeyeceğini söyleyen Dış İşleri Bakanı Çavuşoğlu, ordudan, askeriyeden, yargıdan, Dışişleri Bakanlığı’ndan hainleri temizleyeceklerini ifade etti. Çavuşoğlu, “En ağır şekilde darbe girişiminin hesabını soracağız. Bunu sorarken de AB’ymiş, Avrupa Konseyiymiş, yok Birleşmiş Milletlermiş, yok diğer örgütlermiş, onlara şunu söylüyoruz. Bir sorunuz varsa sorun, bir bilgi almak istiyorsanız buyurun, gelip ziyaret etmek istiyorsanız buyurun ama uzaktan ahkam kesmeyin, uzaktan bize ders vermeye çalışmayın, bizi engellemeye çalışmayın. Siz ne derseniz deyin bunların hesabını soracağız" diye konuştu.

KKTC FETÖ KURUMLARINI KAPATIYOR

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin de FETÖ’yü terör örgütü olarak ilan ettiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, KKTC’nin, FETÖ’nün bütün faaliyetlerini kapattırdığını dile getirdi. Mevlüt Çavuşoğlu "Oradaki faaliyetlerin tamamını kapatıyor. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın neresinde olursa olsun bu hainlerin peşini bırakmayacağız, oralardaki ihanet yuvalarını da kapatacağız, kapattıracağız. Afrika’da birçok ülke bunların faaliyetlerini tek tek durduruyor, sınır dışı ediyor. Her gün değişik bir ülkeden haberler geliyor, ’ihaneti gördük, bu teröristleri kendi ülkemizde barındırmayız, çünkü bunlar bizim dost kardeş ülke Türkiye’ye ihanet ettiler, biz bunları ülkemizden atıyoruz’ diyorlar" dedi.

HANGİ TİYATRODA MECLİS BOMBALANIR

TBMM eski Başkanı ve  Karabük Milletvekili Şahin ise demokrasi nöbeti tutan Antalyalıları selamlayarak, yıllardır demokrasinin beşiğinin İngiltere, Fransa, Amerika olarak söylendiğini ama artık demokrasinin beşiğinin Türkiye olduğunu söyledi. Şahin, “Diyorlar ki bu tiyatrodur. Tiyatro çok saygın bir meslek, sanat dalıdır. Tüm tiyatrocu kardeşlerimizden özür diliyorum. Tiyatro demek, bu oyundur demektir. Sanki hükümet böyle bir oyun tezgahlamış anlamına gelen küçültücü ifadeler kullanıyorlar. Hangi tiyatroda o ülkenin meclisi bombalanır Allah aşkına. Hangi tiyatroda insanlar tankların altında ezilerek şehit edilir. Ben size bir tiyatrodan bahsedeyim, 'biz Türkiye'deki seçilmiş yönetimin yanındayız' diye söyleyeceksiniz, sonrada içinizden Türkiye'deki bu darbe girişimi başarılı olmadı diye üzüleceksiniz, asıl tiyatro budur. Nükleer silah var diye dünyayı kandırıp, Irak'ı işgal edeceksiniz asıl tiyatro budur” diye konuştu.

HAİN NESİL YETİŞTİRDİLER

Türkiye'de başka tiyatrolar da izlediklerini anlatan Şahin, Türkçe olimpiyatlarının da bir tiyatro olduğunu ve bunun bir tiyatro olduğunu şimdi gördüklerini aktardı. Yurt içi ve dışındaki okulların, dershanelerin bir tiyatro olduğunu belirten Şahin, “Altın nesil yetiştireceğiz' diye yola çıkıp, hain nesil yetiştirmediler mi? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine, komutanından değil, Pensilvanya'dan talimat alacak askerler koyanlar, hain nesil yetiştirmediler mi? Emniyetin içerisine aynı şeyi yapmadılar mı? Yargının içine aynı şeyi yapmadılar mı? İşte, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 40 yıl sonra foyaları meydana çıktı. Artık tiyatro bitti, perde indi, ışıklar söndü. Bu perdeyi indiren, ışıkları söndüren sizsiniz, bu tiyatroya son diyen sizsiniz. Türkiye'nin geleceği inşallah daha parlak olacaktır ve bu kötülükten bir iyilik doğuyor. Olanda hayır vardır, Türkiye şimdi safralarını atıyor, kurumlarımız yeniden yapılandırılıyor. Yanlış unsurlar temizleniyor. Daha güçlü şekilde inşallah geleceğe yürüyeceğiz” dedi.

MAKEDONYA'DA DEMOKRASİ NÖBETİ

Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Salih Murat da Türkiye'ye destek için Makedonya'nın dört bir köşesinde demokrasi nöbetleri tuttuklarını söyledi. Türkiye'nin, mazlumların ve ezilenlerin yanında olduğu için nöbet tuttuklarını ifade eden Murat, “Bunun için nöbetlerde biz de varız. Türkiye'deki demokrasinin halkın iradesi olduğu 15 Temmuz'da görülmüştür. Hukukçular tarihe bunu not alarak yazacaklardır.” dedi.

ACILI ANNE: İDAM EDİLSİNLER

FETÖ darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi Meltem Kılınç ile babası Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç, platforma çıkarak, vatandaşları selamladı. Anne Kılıç, “Üzüntüyü, gururu, acıyı, mutluluğu bütün duyguları bir arada yaşıyorum. Sevgili oğlum Oğuz Kılınç'ı Allah, Peygamber, vatan aşkıyla büyüttük. Acım çok büyük ama dayanmak zorundayım. Kendimi bugün ifade etmek zorundayım. Her zaman katillere karşı durmalı, vatanımızı korumaya devam etmeliyiz. Merhamet etmeyene merhamet olmaz, idam geri gelsin. Tanklarla vatandaşların üzerine yürüyen o hainler ve onlara destek verenlerin hepsi asılsın, idam olsun” dedi.

ANTALYALI RUSLAR DA NÖBETTE

Antalya'da yaşayan Ruslar da ellerinde Türk ve Rusya bayraklarıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine katıldı. Antalya Rus Kültür ve Sanat Derneği Başkanı İrina Balcı, 15 Temmuz'da korkunç bir gece yaşadıklarını belirterek, “O geceyi hep beraber üzüntüyle yaşadık, darbe girişimini de televizyonlardan öğrendik. Demokrasi için biz de meydanlardayız. Elimizde Türk ve Rus bayrakları ile demokrasi için buradayız" dedi.