AOÇ’nin kayıp şarapları bulundu!

AOÇ’nin kayıp şarapları bulundu!
Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin, “Stoklarda yok” dediği AOÇ’nin 30 bin litre dökme şarap ile 50 bin adet 75 Cl’lik “kayıp şaraplarının” zamanında satılmadığı için sofralık sirke ve turşu yapımında kullanıldığı ortaya çıktı.

ATATÜRK Orman Çiftliği’nin (AOÇ) “Kayıp şarapları”na ne olduğu TBMM KİT Komisyonu’nun toplantısında ortaya çıktı.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre toplantıda AOÇ’nin 2017 ve 2018 bilançosu ile çiftliğin güncel çalışmalarını görüşüldü. CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, 30 bin litre dökme şarap ile 50 bin 874 adet 75’lik şarabın piyasaya verilebileceğini belirterek, “Şu an bu kadar büyük bir stok sirkeleşmiş ve artık dökülecek hale gelmiştir değil mi?” diye sordu.

AOÇ Genel Müdürü Yener Yıldırım, bu soruya yanıt verdi: “Zayi olmadı. Uzman görüşleri ve değerlendirmeler sonucu sofralık sirke ve turşu yapımında kullanıldı. Değişik formlarda değerlendirildi.”

SAYIŞTAY FARKLI, BAKAN FARKLI

“Kayıp şaraplar” CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in verdiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine de gelmişti. Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle AOÇ’de üretilip stoklanan ve satılmayan şarapların akıbetini sordu. Bakan Pakdemirli, AOÇ stoklarında şarap bulunmadığını açıklasa da Sayıştay’ın KİT raporunda, stokta 30 bin litre dökme ve 50 bin 874 adet 75’lik şarap olduğu ortaya çıkmıştı.

Birgün