Aranan hakim teslim oldu

Aranan hakim teslim oldu

Hakkında yakalama kararı bulunan eski hakim teslim oldu.

Aralarında Hidayet Karaca ve bazı polislerin de bulunduğu 75 kişi hakkında tahliye kararı veren ve hakkında yakalama  kararı bulunan eski 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer, ailesiyle birlikte Bakırköy Adliyesi’ne geldi.

Mustafa Başer, adliye önünde yaptığı kısa açıklamada tahliye kararı verirken vicdanının rahat olduğunu söyledi. Hakim Başer, verdiği tahliye kararı nedeniyle bugün kendisi için yakalama kararı çıkartanlara, Şubat ayında yine aynı şüphelilerin başvurusu üzerine verdiği ret kararını hatırlatıp, “Şubat ayında yine aynı şüpheliler reddi hakim talebinde bulunmuştu. O zaman ret kararı vermiştim. Bugün ise tahliye kararı verdiğim için bunlar oluyor” dedi.

ADLİYEDE OLACAĞINI BİLDİRMİŞTİ

Hakim Başer, dün attığı twett’e saat 09.00’da adliyede olacağını bildirmişti. Hakim Başer , ‘Muhtelemen beni de tutuklayacaklar. Bunu bile bile adliyeye gidiyorum” dedi.

İşte Başer’in o tweetleri:

‘Tutuklanan hakim değil “Türk milletinin vicdanıdır ”

Muhtemelen beni de tutuklayacaklar, bunu bile bile adliyeye gidiyorum, bu kaçma şüphesi olan kişinin yaptığı iş bu olur mu?

Yollar çok uzun zannediyorum adliyeye sabah anca yetişebileceğim, birde yol yorgunluğu, yine de gayret ediyorum adliyeye çabuk ulaşmaya

Çok yoruldum mecburen dinleneceğim sabah 09.00 da adliyeye gelirim.’