Asgari ücret zammı için ''büyükşehirler'' önerisi

Asgari ücret zammı için ''büyükşehirler'' önerisi
Güncelleme:

Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı “Asgari ücretliye büyük şehirlerde ulaşım desteği verilsin” önerisinde bulundu. Yeni asgari ücretin bu hafta açıklanması gerekiyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulu’nda 2024 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde grubu adına söz aldı, asgari ücretle ilgili bir öneride bulundu.

Partisinin çalışanların ve emeklilerin enflasyon karşısında alım gücünün korunmasını, ocak ayında asgari ücretlileri, emeklileri ve kamu çalışanlarını sevindirecek maaş artışı yapılmasını beklediğini dile getiren Kalaycı, daha sonra şu öneriyi açıkladı:

“Net asgari ücretin açlık sınırının üzerine çıkarılması ve asgari ücretliye büyük şehirlerde ulaşım desteği verilmesi görüşündeyiz. Memurların ve emeklilerinin aylıklarına yüzde 50 civarında artış yapılacağı, farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu, düşük aylık alanları gözetici bir yaklaşım sergileneceği açıklanmıştır. Emekli aylığı artışlarında denge sağlanmasını çok doğru buluyor, ilave refah payı verilmek suretiyle emekli aylıklarının iyileştirilmesini gerekli görüyoruz.

Belirli gelir seviyesine erişene kadar ailelere “asgari gelir desteği” verilmesi, ev kadınlarına prim desteğiyle birlikte emeklilik hakkı tanınması, birinci dereceye gelen memurlara 3600 ek gösterge verilmesi ve Bağ-Kur’luların prim gün sayısının 7200’e düşürülmesi yönündeki çalışmalarını desteklediklerini anlatan Kalaycı, “Elbette yaparsa Cumhur İttifakı yapar” diye konuştu.