Askerin ölümünde CİNAYET şüphesi !

Askerin ölümünde CİNAYET şüphesi !

Şırnak'ta kaza kurşunu ile şehit olan Kuşadalı askerin cenaze töreni ertelendi...

Şırnak'ta vatani görevini yaparken kaza kurşunu ile şehit düştüğü ileri sürülen Kuşadalı er İsmail Akça'nın ölüm şekliyle ilgili şüpheler, cenaze töreninin ertelenmesine yol açtı.

“Birliğindeki asker arkadaşlarından gelen “İsmail kazayla ölmedi“ şeklinde telefonların ardından “Yeğenimin ölüm şekliyle ilgili şüphelerimiz var“ diyerek dün Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan amca Hasan Akça’nın başvurusu üzerine savcılık, İsmail Akça’nın defin işlemini durdurdu ve cenazeyi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Kuşadası’nda yaşayan ve Yetenek Sizsiniz adlı TV programına katılarak, Kuşadası’nın yanı sıra tüm Türkiye’de de tanınan 25 yaşındaki İsmail Akça’nın askerde terhisine 61 gün kala kaza sonucu hayatını kaybettiği haberi Kuşadası’ndaki baba evine ateş düşürmüştü.

Ancak dün Akça’nın birliğinden bir silah arkadaşından babası Asım Akça’ya gelen telefon kafaları karıştırdı. İsmail Akça’nın asker arkadaşı gözü yaşlı baba Asım Akça’yı arayarak, İsmail’in kaza sonucu ölmediğini söyledi. Arayan kişi “Oğlunuz kaza ile hayatını kaybetmedi, onu birliğimizdeki uzman çavuş vurdu. İsmail kendini vuracak biri değildi. Onu bir başkası vurdu, büyük ihtimalle komutanımız uzman çavuş vurdu. Birlikte cep telefonu kullanmamız yasaktı. İsmail, cep telefonu yakalattı. İsmail ile bu uzman çavuş arasında daha önce de bir tartışma yaşanmıştı. Bu tartışmadan dolayı İsmail, ‘Disko’ olarak bilinen askeri disiplin koğuşunda yatmıştı” dedi.

Bu telefonun ardından İsmail Akça’nın avukat olan amcası ve diğer akrabaları dün Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak olayın araştırılmasını istedi ve otopsi talebinde bulundu. Akça ailesinin talebine bu sabah Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı’ndan olumlu talep geldi. Dün cenazesi Şırnak’tan Kuşadası’na getirilen ve Devlet Hastanesi morguna kaldırılan İsmail Akça’nın bugün öğle üzeri yapılması planlanan cenaze töreni de iptal edildi. Cenaze töreninin iptal edilmesinin ardından Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Kuşadası Devlet Hastanesi morgunda bulunan İsmail Akça’nın cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

“ YEĞENİMİN ÖLÜM ŞEKLİYLE İLGİLİ CİDDİ ŞÜPHELERİMİZ VAR “

İsmail Akça’nın avukat olan amcası Hasan Akça, yeğeninin ölüm şekliyle ilgili ciddi şüpheleri bulunduğunu ve cinayet ihtimalinin ağır bastığını belirterek, bu amaçla yaptıkları başvurunun Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı tarafından değerlendirildiğini ve cenaze töreninin iptal edilerek, cenazenin otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini söyledi.

Şu ana kadar yapılan açıklamaların ve ölüm şekliyle ilgili kendilerine bildirilenlerin çelişkilerle dolu olduğuna dikkati çeken amca Hasan Akça, “ Ortada olan en önemli gerçek, yeğenimin komutana ait bir silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybetmiş olması. Biz sadece olayın araştırılıp, sadece gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz. İlk telefon geldiğinde şehit olduğunu öğrendik İsmail’in ama buraya geldiğimizde Şırnak’taki görev yaptığı birlikten üst düzey komutanları cenazeye teslim etmek için geldiğinde bunun bir intihar olayı olduğunu söylediler. Tabancayla vurulduğunu söylediler. Tabancanın da komutanın tabancası olduğunu ve kendine sıktığını söylediler. Tabi biz buna inanmadık ve inanmadığımız gibide sakıncalarımızı çekincelerimizi söyledik. O anda İsmail’in birliğinden A.K. isimli asker telefon etti, abi oradaki komutanların hiç birine güvenme inanma, İsmail’i onlar bitirdi onlar halletti gibi şeyler ifade etti. Bunu gelen buradaki garnizon komutanlığındaki arkadaşlar ve Şırnak’tan gelen komutanlar duydu, kendileri de duydu. Sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Üzüntümüz büyük vatan için yetiştirdiğimiz bir çocuğun bu şekilde intihar süsü verilerek gönderilmesi hiçbir vicdan kabul etmez.

Bizde gerekli müracaatlarımız yaptık. Buradaki emniyet müdürlüğümüz olsun savcımız olsun sağ olsunlar, gereken ne ise yapıldığını düşünüyoruz. Belki sonuç çıkmayabilir ama önemli olan o kafadaki soru işaretlerini bitirmek. Dün otopsi talebimiz olmuştu yanıt bugün sonuçlandı. Görev yaptığı yer Şırnak olayın bulunduğu yer itibariyle Cumhuriyet Savcılığı’nın bulunduğu yer Şırnak, askeri savcı Diyarbakır, her iki savcılığında otopsi yaptığını duyduk biz. Raporlara diyecek bir şeyimiz yok ama emin olmak için o olayın bir intihar değil, cinayet yada şehit olduğu konusunda şüphemiz çok yoğun olduğu için biz bu yola başvurduk. Soruşturma ile ilgili hiçbir bilgi alamadık, belki uzak olması veya hafta sonu olması ile etkisi olabilir ama hiçbir şekilde net bir bilgi alamadık. Askeriyede yaşanan bu intihar olayları, çatışma olaylarında ölenlerden fazla ve biz bu intihar olaylarının arkasında bir sır perdesinin olduğunu düşünüyoruz. Esas şüphemiz bu bizim” dedi.