Atatürksüz Çanakkale filmine boykot kampanyası

Atatürksüz Çanakkale filmine boykot kampanyası

Çanakkale Savaşı'nı anlatıp da Atatürk'e hiç yer vermeyen Son Mektup filmine karşı kampanya başlatıldı.

AKP için ‘’Haydi bir daha’’ adlı seçim müziğini yapan harita mühendisi Özhan Eren, Kültür Bakanlığı’nın 1 milyon 750 bin liralık rekor desteği ile Çanakkale Savaşları filmi çekti. Atatürk’e hiç yer verilmeyen “Son Mektup” adlı filmi eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte izleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gösterimi çok beğendi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Erdoğan, “Ecdadımızın gerçekten Düvel-i Muazzama karşısında Çanakkale’de, İstanbul hedefli o saldırısında nasıl bir müdafaa yaptıklarının ve ‘Çanakkale geçilmez’ anlayışını bir imanın tezahürü olarak nasıl ortaya koyduklarının bu güzel filmle canlandırılması bizleri de duygulandırdı” dedi. Erdoğan filmi özellikle gençlere tavsiye etti.

BAŞBUĞ SERT ÇIKTI

Atatürk’ün hemen hemen hiç yer almadığı filmle ilgili Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ise sert çıktı. Bağbuğ, “Türk milletinin yüreğindeki Atatürk sevgisini hiçbir zaman azaltamazlar. Çanakkale savaşlarının her karesinde Atatürk vardır” dedi. Başbuğ’un açıklamasından sonra tartışma da büyüdü ve sosyal medyada ‘’Bu filme gitmeyin’’
kampanyası başlatıldı.

‘’YALAN SÖYLÜYOR’’

Filmin yönetmeni Özhan Eren ‘’Ben deniz savaşını çektim. Deniz harekatı olduğu için Atatürk yoktu’’ açıklaması yaparken, Başbuğ ‘’Yalan söylüyor. Çanakkale’de ilk mermi atımı 19 Şubat 1915’tir. Atatürk orada Bolayır bölgesinde komutan. Müttefikler küçük bir birlikle karaya çıkarma yapmak ister. Atatürk bu duruma müdahale eder” diye konuştu

REFAHTAN BU YANA

Özhan Eren’in AKP’nin seçim kampanyalarında yer alıyor. Erdoğan ile tanışıklığı da eskiye dayanıyor. Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sırasında yürütülen kampanyada “Refah’ın Vakti Geldi” şarkısını da Özhan Eren yapmıştı.