Bakan Akar'dan Suriye açıklaması

Bakan Akar'dan Suriye açıklaması
Güncelleme:

Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye konusunda ''Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Münih Ulusal Güvenlik Konferansı'nda katıldığı Suriye konulu panelde, “Suriye konusunda bizim için önemli olan halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğidir” dedi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün sona erecek olan 55. Münih Ulusal Güvenlik Konferansı kapsamında Suriye konulu oturuma katıldı. Akar oturumda yaptığı açıklamada, “Suriye konusunda bizim için önemli olan halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğidir” dedi. Akar, Türkiye’nin asıl kaygısının 440 kilometrelik sınırının ve halkının güvenliğini korumak olduğunu, bu kaygının ABD güçlerinin bölgeyi terk etmesinden önce de aynı olduğunu söyledi. Bakan Akar, "Türkiye sınırında terörist istemiyoruz. Adı ne olursa olsun teröristlerle mücadele devam ederek sınırlarımızın ve halkımızın  güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Akar, Türkiye’deki mültecilerin bir kısmının terörden temizlenen bölgelere geri döndüğünü sözlerine ekledi.

BAKAN AKAR TRT WORLD’E DE KONUŞTU

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Münih Güvenlik Konferansı kapsamındaki temaslarının ardından TRT World kanalına açıklamalarda bulundu.

Fırat'ın doğusunda oluşturulacak güvenli bölgede, terör örgütü YPG'nin olmaması gerektiğini vurgulayan Akar, "Esas olan sınırlarımızın, halkımızın güvenliğini sağlamak" dedi.

Hiçbir ülkenin sınırlarında teröristleri istemeyeceğini belirten Milli Savunma Bakanı, Türkiye'nin tek hedefinin bölgeyi YPG, DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizlemek olduğunu kaydetti.

"EN AZ 3 BİN DEAŞ'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Akar, Fırat Kalkanı Harekatı'nı hatırlatarak, "En az 3 bin DEAŞ teröristini etkisiz hale getirdik. Harekat sonrası en az 300 bin kişi Türkiye'den Suriye'deki evlerine döndü. Suriye'nin kuzeyi teröristlerden temizlendiğinde bu bölgeden ayrılanlar da evlerine dönebilecek" ifadelerini kullandı.

"ARAP VE KÜRT KARDEŞLERİMİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Terör örgütü YPG'nin sivillere yönelik vahşetine dikkat çeken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Arap ve Kürt kardeşlerimizi desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

"BİZ NATO ÜYESİYİZ"

Akar, Türkiye-NATO ilişkilerine ilişkin bir soruya da, "Biz NATO üyesiyiz. Sorumluluklarımızı eskiden olduğu gibi yerine getiriyoruz. Herhangi bir değişiklik söz konusu değil" yanıtını verdi.