Başbakanlık o görüntü için harekete geçti !

Başbakanlık o görüntü için harekete geçti !

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gazi Hakan Mutlu'nun protezi, x-ray cihazı için çıkarıldığı olayda Başbakanlık harekete geçti.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gazi Hakan Mutlu’nun x-ray cihazından geçerken protez bacağının çıkarılarak kutuya konulmasına ilişkin görüntülere kamuoyundan büyük tepki gelince devreye Başbakanlık girdi.

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre Başbakanlık olayın yanlış anlamadan kaynaklandığı açıklamasını yaparak, tekrarlanmaması için ilgili firmanın uyarıldığını bildirdi.

PROTEZİNİ KUTUYA KOYDURDULAR

Kuzey Irak’a yönelik 1997’de gerçekleştirilen Çekiç Harekatı’nda tim komutanı olarak görev yapan Hakan Mutlu(43), mayın patlaması sonucu sağ bacağını diz altından kaybetti. Eşiyle birlikte kızını yolcu etmek için 16 Ağustos’ta Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden gazi Mutlu, güvenlik görevlilerinin engeliyle karşılaştı. Arama noktasından geçmek isteyen Mutlu’dan şort giymesine rağmen görevliler, protez bacağını çıkarmasını istedi. Mutlu, gazi kimliğini gösterip duruma itiraz etse de, protezi çıkarmadan geçişine izin verilmedi. Gazi Mutlu, protez bacağını çıkarıp bir kutuya koyduktan sonra x-ray’den geçebildi.

30868409.jpg

BİMER’DEN YANIT GELDİ

Gazi Mutlu’nun, “Azılı suçlu gibi aranmak hiç hoş değildi. Kızımın ve eşimin yanında beni rencide ettiler” sözlerinin yer aldığı tartışma yaratan görüntüler, bir vatandaş tarafından BİMER’e şikayet edildi. Gerekli incelemenin yapılabilmesi için Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne ve Havalimanı Terminal İşletmeci kuruluşu İSG Genel Müdürlüğü’ne şikayeti ileten BİMER’den yanıt geldi. Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’nün konuyla ilgili gerekli tahkikatı başlattığının kaydedildiği yazıda, şu bilgilere yer verildi:

ŞİRKET UYARILDI

“Havalimanı yolcu terminalinde güvenlik hizmetleri özel bir şirket tarafından verilmektedir. 16 Ağustos 2015 tarihinde yaşanan söz konusu üzücü olayı öğrendikten hemen sonra ilgili şirket ile temasa geçilmiş ve olayın nedenleri hakkında bilgi verilmesi istenmiştir. Tamamen yanlış bir anlamadan kaynaklandığı anlaşılan olay hakkında ilgili şirket uyarılmış ve benzer bir olayın bir daha tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alınması istenmiştir.”