Bebek katillerinin elebaşı Kürtleri tehdit etti

Bebek katillerinin elebaşı Kürtleri tehdit etti

PKK'nın sözde liderlerinden Murat Karayılan Batı'da yaşayan Kürt vatandaşları tehdit etti.

TSK'nın operasyonları sonrası iyice güç kaybeden PKK terör örgütünün sözde lideri Murat Karayılan, Batı'daki şehirlerde yaşayan Kürt vatandaşları tehdit ederek, "Yarın buralar düşerse sizleri de orada bitirirler. Metropoldeki Kürtler görevlerine sahip çıkmalı." ifadesini kullandı.

"HİÇ ÖYLE 'DEVRİMCİYİZ' DEMESİNLER"

Sterk TV'ye konuşan Karayılan'ın sözleri, PKK'nın büyük şehirlerde destek bulamadığının ispatı oldu.

Her fırsatta metropollerde yaşayan Kürtleri sokağa dökme çağrısı yapmasına rağmen istediği olmayan Karayılan, "Yarın buralar düşerse sizleri de orada bitirirler. Metropollerdeki Kürtler görevlerine sahip çıkmalılar. Hiç öyle 'devrimciyiz' demesinler. Bu zulme karşı direniş Türk toplumuyla da ortaklaştırılmalı. Artık söz değil, eylem zamanıdır. Bu nedenle en fazla eleştirilecek nokta, metropol Kürtleridir." dedi.

"BİR SENARYO VAR"

Van'da bir villada 12 PKK'lı teröristin öldüğü olayı da değerlendiren Karayılan, örgütsel olarak henüz bu konuda kendilerine bilgi ulaşmadığını ifade etti.

Karayılan, "Doğrusu mevcut durumda onlar kimdir bilmiyoruz. Ama basında çıkan bilgiler ve görgü tanıkların ifadeleri orada bir çatışma olmadığı yönünde. Bir senaryo var. Savaşın nasıl olduğunu biliyoruz. İki katlı bir binada silahlı 12 kişinin yarım saatte tasfiye edilmesi mümkün değil." diye konuştu.