Bedelli askerlikte son gün

Bedelli askerlikte son gün
Güncelleme:

Bedelli askerlik başvuruları bugün sona eriyor. Bedelli askerlik başvuru süreci bugün akşam tamamlanacak.

Milli Savunma Bakanlığının, daha önce 3 Kasım'da sona ereceği açıklanan bedelli askerlik başvurularında mağduriyetler yaşanmaması için askerlik şubelerinde hafta sonu da mesai yapılmasına yönelik kararı kapsamında, başvurular 4 Kasım Pazar günü de yapılabilecek.

Bedelli askerlik hizmetinden faydalanmak isteyenler, askerlik şubelerinde bugün de işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Bedelli askerlik başvuru süreci bugün akşam tamamlanacak.

Bedelli sayısı 700 bini aşar

Bedelliye başvuran kişi sayısı 750 bini aştı. 15 bin liralık bedeli yatırıp işlemlerini tamamlayanların sayısının 700 bini bulması bekleniyor.

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?
Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı. Başvurular e-Devlet adresinden yapılacak. Başvuru sürecinde vatandaşlardan iki adımı takip etmeleri beklenecek:

1. Bedelli askerlikten faydalanmak isteyenler, E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanı ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedeli yatıracak.

2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alınacak üç (3) adet banka dekontunun aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurulması gerekecek.