Bildiğiniz gibi değil; Gülen'in adı bile sahteymiş !

Bildiğiniz gibi değil; Gülen'in adı bile sahteymiş !

15 Temmuz darbe girişiminin mimarı olarak gösterilen FETÖ elebaşının adı üzerinde bile bir muamma var. "haber3.com" Fethullah Gülen'in büyük sırrını ortaya çıkardı.

HABER3COM // ÖZEL
Kitaplarında "Fethullah Gülen" adını kullanıyor. Bugüne kadar medyada hakkında çıkan haberlerde de hep böyle yazıldı. Ancak resmi belgeler durumun hiç öyle olmadığını gösteriyor.

Türkiye'yi kana bulamak için hazırlanan 15 Temmuz darbe girişiminin emrini Fethullah Gülen'in verdiği artık sır değil. Gizli toplantılar, kriptolu mesajlar, şifreli haberleşme sistemleri Gülen cemaatinin en önemli özelliklerinden bazıları. Ancak belgelerden yola çıkan "haber3.com" FETÖ elebaşı ile ilgili çok çarpıcı sonuçlara ulaştı.

GERÇEK ADI NE ?

FETÖ elebaşı "Fethullah" ismini kullanıyor. Kitaplarının kapaklarında hep böyle yazıyor. Ancak resmi belgeler işin aslının öyle olmadığını gösteriyor. 

gulen-kitap.jpg
Gülen'in kaleme aldığı kitaplarda adı "FETHULLAH" olarak geçiyor.

SORUN SADECE "H" DE DEĞİL

Aslında Gülen'in adıyla ilgili tartışmalar yeni değil. Gerçek adının ''Fetullah'' olduğu daha önce bir kaç resmi belgede tespit edilmişti. İşte bunlardan biri. ''Pasaport İstek Formu''nda Fetullah Gülen yazıyor. H harfi gitmiş. 

fgulen-pasaport.jpg
2014 Tarihinde Yeni Akit gazetesinde yayımlanan Gülen'e ait pasaport istek formu

BİR BAŞKA BELGE, BİR BAŞKA İSİM

Yine bir belge. Bu kez 'Sağlık Raporu''. Bu raporun üzerinde de dikkatli bakınca farklı bir isim ortaya çıkyor. Bu belgede ''FETTULLAH" yazıyor.

fgulen-saglik-rap.jpg
2016 yılında Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan Gülen'in sağlık raporu

AYRINTIYA DİKKAT! HERŞEYİ YALAN

İki belge iki farklı isim. Ama iş bununla kalmıyor. İki belgeye tekrar ama dikkatlice bakalım. Büyük bir fark daha var. İsmin ötesinde bir fark. FETÖ elebaşının doğum tarihi belgenin birinde 1937 diğerinde 1941 yazıyor. Yani sanki iki farklı kişi adına düzenlenmiş belgeler gibi.

RAPORLARI HAZIRLAYAN MEMURLARIN HATASI MI YOKSA KASITLI MI ?

Eminiz bu haberi okuyan çok kişi ''canım ne var bunda. O tarihte bilgisayar yoktu. Memurlar bu konuya dikkat etmiyordu'' diyebilir. Ancak işin aslı öyle değil. Çünkü PASAPORT BELGESİ'nde böyle bir hata kabul edilemez. En azından Türk bürokrasisi kabul etse diğer ülkeler kabul etmez. İsim farklı, doğum tarihi farklı. İyi de bu iki bilgi gerçek ile örtüşmüyorsa geriye ne kaldı ki? 

PEKİ NEDEN BÖYLE BİR KATAKULLİ YAPILDI ?

Önce isimlerin kelime anlamına bakalım. 

Fethullah isminin anlamı: Dinin açılması. Yaşamaya başlamak. Allah’ın nusreti

Fetullah: Bir anlamı yok.

Fettulah: Bunun da bir anlamı 

Şimdi akla şu soru geliyor? Acaba FETÖ lideri resmi belgeler üzerindeki bu karışıklıktan faydalanarak günün birinde "o kişi ben değilim" gibi bir yola başvurmak istemiş olabilir mi?

KANADA PASAPORT POLİSİ 'GEORGE' NE YAPARDI ?

Diyelim Gülen Kanada'ya gitti. Hakkında İnterpol tarafından ''arama'' kararı var. Polis George, Gülen'in adını bilgisayarda nasıl arayacak ? Pasaportta "Fethullah" yazıyorsa bu şekilde işlem yapacak. Elin adamının aklına ne Fettullah gelir ne de Fetullah. Polis George aradaki farkı bilemez. Hele bir de doğum tarihi farklı ise muhtemelen Gülen'e "welcome" yani "hoşgeldiniz" diyecektir. 

ŞİMDİ NE YAPMALI?

Bu noktada görev Ankara'ya düşüyor. "haber3.com"un dikkat çektiği bu konu çok önemli. Kırmızı bültenlerde isim farklılığına mutlaka dikkat çekilmeli. "haber3.com"un konuştuğu güvenlik uzmanları "şayet böyle yapılmazsa Gülen elini kolunu sallayarak gezer" diyor. 

HABER3COM // ÖZEL