Bin 300 polis 2 yıllık kıdem hakkını istiyor

Bin 300 polis 2 yıllık kıdem hakkını istiyor
Güncelleme:

Kanunda yapılan düzenlemeyle 2015 yılı öncesi polisler 6 yılda bir terfi alırken 2015 sonrası polislerin terfi süresi 4 yıla indirilmişti. Bununla ilgili olarak bin 300 polis 2 yıllık kıdem hakkını istiyor.

Emniyet teşkilatı kanunun 55'inci maddesinde 2015 yılında değişiklik yapıldı. Lisans mezunu olan polisler 4 yılda Bir rütbe terfi etmeye başladı. Ancak bu karar sonrası bazı polisler hak kaybına uğradı. 6 yılda bir rütbe terfi etmeye devam ettirilildi. 

Avukat Mehmet Tunç kararın "iki grup" oluşmasına neden olduğunu belirterek “Aynı statüde aynı eğitim düzeyine sahip aynı sınavlardan geçmiş aynı şartlara haiz iki grup oluştu.” dedi.

 Bu eşitsizliğin giderilmesi amacıyla 2019’da yeni bir düzenleme yapıldı. Ancak kanun 2019 yılından itibaren yürürlüğe girdiği için bazı polisler kıdem kaybı yaşadı. O polisler şimdi bu mağduriyetin giderilmesini istiyor. Talepleri de 2019 yılında dört yılda bir terfi almaya başlayan amirlerin emsalleri  gibi 2015 yılından itibaren 2 yıllık kıdem haklarının verilmesi. Tv100’e konuşan Avukat Mehmet Tunç mağduriyetin hukuki olarak büyük haksızlığa neden olduğunu belirterek,  “Bir kısmı 6 yılda bir terfi ediyor. Bir kısmı 4 yılda bir terfi ediyor. Doğal olarak bu  hem haksızlık hem idari işlemin hukuki yönden sakatlığı” dedi.

Etiketler polis kıdem