Bitlis'te Terör Örgütüne Darbe

Bitlis'te Terör Örgütüne Darbe

Güroymak kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, patlatılmaya hazır hale getirilmiş tüpler ve amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı ele geçirildi

ANKARA (AA) - Bitlis'te, 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı ekipleri tarafından Güroymak kırsalında düzenlenen operasyonda, patlatılmaya hazır hale getirilmiş tüpler, amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı ile bol miktarda yaşam malzemesi bulundu.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı ekiplerince dün Güroymak kırsalında, "Şehit Piyade Çavuş İlyas Aldağ-4" operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyonda, patlatılmaya hazır hale getirilmiş tüpler, amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı ve bin 100 metre kablo ele geçirildi. Ekiplerce ayrıca örgüt mensuplarına ait bol miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi bulundu.

Ele geçirilen malzemeler, cumhuriyet savcısının talimatıyla yerinde imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, il ve ilçelerde yürüttüğü çalışmalara ilave olarak, dağlık ve kırsal alanda yığınak yapan bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara da ara vermeden devam ettiği belirtildi. Operasyonların, PKK'nın ilerleyen günlerde kırsal alanda yapmayı planladığı terör faaliyetlere büyük sekte vurduğu ifade edildi.

Örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin, operasyonlardan büyük rahatsızlık duyduğu kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmalarına da yansıdı.