Boğulma vakalarına karşı broşürlü uyarı

Boğulma vakalarına karşı broşürlü uyarı
Güncelleme:

Kars Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları boğulma tehlikelerine karşı broşürle uyardı.

Kars Emniyet Müdürlüğü, "Su hayattır, can almasın" sloganıyla vatandaşları boğulmalara karşı uyarmak için broşürler hazırladı. Broşürler kent genelinde dağıtıldı.

Kars Emniyet Müdürlüğü, boğulma vakalarına karşı  vatandaşları broşürlerle bilgilendiriyor.  Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, "Su hayattır, can  almasın" sloganıyla şehirlerarası otobüs terminali, Faikbey Caddesi, Atatürk  Caddesi ve muhtarlıklarda broşür dağıttı.

 Broşürlerde, boğulmada dikkat edilecek hususlar, boğulmalarda genel  belirtiler, boğulmalarda ilk yardım, bu durumlarda alınacak tedbirler yer  aldı. Boğulma tehlikelerine karşı vatandaşları sözlü olarak da uyarıda  bulunan ekipler özellikle tellerle çevrili alanlardan uzak durulması, yüzmeden  önce Alkol ve ilaç alınmaması konularında bilgilendirmede bulundu.

  Ekipler, ayrıca ebeveynlerden çocuklarını su kenarlarında yalnız  bırakmamalarını, dibi görünmeyen suya girmemelerini ve boğulmak üzere olan veya  çırpınan biri görüldüğünde yüzme konusunda tecrübeleri yoksa kurtarmak için  müdahalede bulunmamalarını istedi.

AA