Bu karar AK Parti'yi kızdırır !

Bu karar AK Parti'yi kızdırır !

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler sürerken, savcılıktan şaşırtan karar: "Bildiri örgütü övmüyor"

'Bu Suça Ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye ilişkin birçok savcılık soruşturması açarken ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasını da Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 6. ve 7. maddelerine dayandırdı. Ancak resen soruşturma başlatmayan Ankara Başsavcılığı’nda bildiriye ilişkin terör örgütü propagandası suçlamasının doğru olmayacağı yönünde görüş oluştu.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benlİ'nin haberine göre savcılık yetkilileri, TMK 6. ve 7. maddelerinin ikinci fıkralarında değişiklik yapıldığına dikkat çekti. 2013’te yapılan değişiklikle bu maddeler “Terör örgütlerinin; cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösteren veya öven ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik eden bildiri veya açıklamalarını basanlar veya yayınlayanlar 1-3 yıl hapisle cezalandırılır” ve “Terör örgütünün; cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yapan, 1-5 yıl hapisle cezalandırılır” şeklinde düzenlenmişti.

Savcılık yetkilileri, bildiride “örgütün eylemlerini övme” veya “meşru gösterme” olmadığını belirtti. Ankara Başsavcılığı’nda soruşturmaların ünlü TCK 301. madde kapsamında yapılması gerektiği görüşü öne çıktı.