Çanakkale depremini 3 saat önce bilen Prof. Ercan riskli illeri açıkladı

Çanakkale depremini 3 saat önce bilen Prof. Ercan riskli illeri açıkladı
Güncelleme:

24 Saatte 44 kere sallanan Çanakkale’deki 5,5 büyüklüğündeki depremi Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu depremin olacağını tam 3 saat 12 dakika önce söyledi. Hem de büyüklüğünün kaç olacağını belirterek...

Prof. Dr. Ahmet Ercan OdaTV'den Sorel Dağıstanlı'ya riskli illeri açıkladı.

İşte Dağıstanlı'nın o yazısı:

Son depremlerin yayınlandığı sayfada Çanakkale’de bir günde 44 deprem olduğunu görünce Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ı aradım.

Sorum bu durumun normal olup olmadığıydı. Saat 18.00 sıralarında yapıldı konuşma. İşte Prof. Ercan’ın o dakikada verdiği cevap; “Depremler Biga Çukur’unda oluyor. Orası en fazla 5,2- 5,5 büyüklüğünde deprem üretir. Enerji belli ki boşalmak istiyor. Çanakkale’de bu büyüklükte deprem olacak.”

Bu cevap üzerine “ÇANAKKALE 5,2’YE GEBE” başlıklı haberi hazırladım. Tabii tüm Türkiye için yaptığı uyarıları da ekledim. Haber daha hiçbir yerde yayınlanmadan, 3 saat sonra Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın dediği yerde, dediği büyüklükte oldu deprem. Konuşmasında kullandığı, “2019 deprem yılı olacak” sözü daha anlamlı hale geldi.

ANADOLU ÇOK GERGİN

2011’den beri Türkiye’de büyük deprem olmadığını söyleyen Prof.Dr. Ahmet Ercan, “Bu durum normal değil. Türkiye’nin tamamı çok gergin. Hep söyledim. 2019 deprem yılı olacak” dedi.

Herkesin büyük Marmara depremini beklediğini ifade eden Prof. Ercan, bambaşka bir yerde deprem gerçekleşebilir dedi.

İşte riskli iller;

Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Erzincan, Tokat, Sivas’ın kuzeyi, Samsun’un güneyi, Kastamonu’nun güneyi, İzmir Dikili, Bursa, Gemlik Körfezi, Bandırma.

Seçiniz...

Etiketler deprem ahmet ercan