Canlı yayınında Cem Küçük'ten saç baş yolduran enflasyon açıklaması

Güncelleme:

AK Parti'ye olan yakınlığıyla bilinen Cem Küçük, Habertürk ekranlarında TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarını "Bergen filmine nasıl oldu da 7 milyon kişi gitti" diyerek savununca...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Mart ayı enflasyon verilerini Tüketici Fiyat Endeksi martta yüzde 5,46 artarken, yıllık bazda yüzde 61,14, Üretici Fiyat Endeksi yüzde 9,19 oranında artarken, yıllık bazda da yüzde 114,97 olarak açıklamıştı. 

Enflasyon rakamları, Türkiye'deki hayat pahalılığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne sererken, AK Parti iktidarına olan yakınlığı ile bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük canlı yayında yaptığı enflasyon analizi ile tepki çekti.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Kübra Par'la Açık ve Net'e konuk olan Cem Küçük, Türkiye'de aslında ekonominin iyi olduğunu "Bergen" filmi üzerinden savundu.

Küçük, filminden örnek vererek, "İnsanlar ekmek bulamıyor, insanlar yiyemiyor diye bir şey yok. Türkiye’de en ucuz sinema bileti 30-40 lira. Bergen filmine 7 milyon kişi gitti, 140 milyon hasılat yaptı. Nasıl oluyor bütün eğlence yerleri, sinemalar dolu oluyor. Millet aç açıkta değil. Bergen filmine nasıl oldu da 7 milyon kişi gitti” diyerek sinema üzerinden kıyaslama yaptı.