Cumhurbaşkanı Erdoğan Yozgat'ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yozgat'ta

Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu: - Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)- "Gaziantep'te biz yakaladık, deport ettik, gönderdik, beyefendiler teröristi kalktılar gereken uygulamayı yapmayıp serbest bıraktılar. Hadi bakalım şimdi verin hesabını, verin hesabını

YOZGAT (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gaziantep’te biz yakaladık, deport ettik, gönderdik, beyefendiler teröristi kalktılar gereken uygulamayı yapmayıp serbest bıraktılar. Hadi bakalım şimdi verin hesabını, verin hesabını. Kardeşlerim terör sadece belli bir ülkenin değil tüm dünyanın sorunudur. İnşallah anlayacaklar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sorgun'da düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Tören sırasında ikindi ezanının okunması nedeniyle konuşmasına ara veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli), bitti, bu bizim İstiklal Marşımızın adeta omurgası mı, omurgası." ifadesini kullandı.

Erdoğan, törenin gerçekleştirildiği alanda asılan bir pankartın üzerinde yazılanlara dikkati çekerek, Güneydoğu'da devletin araç gereci ile açılan çukurları anımsattı. Erdoğan, pankartın üzerindeki yazıyı okuyarak, "(Hendek sahipleri helak edildi.) Şimdi de hendek sahipleri helak ediliyor mu? Bitti, bu kadar." diye konuştu.

"Ne yaparlarsa yapsınlar o hendekleri açanlar, oradaki benim Kürt kardeşlerime oraları zindan edenler bunun bedelini ödüyor, ödeyecek ve sonuna kadar bu devam edecek." şeklinde konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü biz bir şeye inanmışız. Nedir o? Bak onu da güzel seçmişler, (innafetahna leke fethan mubina), 'muhakkak ki biz sana açık bir fetih verdik', olay bu. İnşallah gönülleri fethede fethede geldik mi, devam ediyor muyuz ve devam edeceğiz. Biz dünyaya sesleniyoruz. 'Dikkat edin' diyordu, 'bak yanlış yapıyorsunuz'. Biz damdan düştük, biz bedel ödedik, yanlış yapıyorsunuz. Ama bunlar bölücü terör örgütünün mensuplarına Avrupa Konseyi'nin yanında çadır kurduruyorlar, oraya teröristlerin resimlerini astırıyorlar. Çadırda da paçavralarını dalgalandırıyorlar. Ne oldu? Bak iki gün sonra ne oldu? Alma mazlumun ahını…Yazık oldu o insanlara. Bu tür aciz yönetimler, işte Gaziantep’te biz yakaladık, deport ettik, gönderdik, beyefendiler teröristi kalktılar gereken uygulamayı yapmayıp serbest bıraktılar. Hadi bakalım şimdi verin hesabını, verin hesabını. Kardeşlerim terör sadece belli bir ülkenin değil tüm dünyanın sorunudur. İnşallah anlayacaklar."

- "Büyük ve güçlü bir milletin mensubuyuz"

"Yozgat’ı anlamayan bizi anlamaz, bizi anlamayan da Yozgat’ı anlamaz." ifadesini kullanan Erdoğan, Yozgat'ı anlamak için mesela Yozgat türkülerini az çok bilmek gerektiğini söyledi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Yozgatlı Hüzni Baba, 'Derdimi ummana döktüm, sonra sayıştık' dermiş, bu söz ülkemizin şu anda karşı karşıya bulunduğu durumu gerçekten çok iyi anlatıyor. Evet bizim derdimiz çok ve büyük ama aynı zamanda biz de büyük ve güçlü bir milletin mensubuyuz. Bozok Yaylası'nın yiğit evlatları var oldukça yiğit evlatları var. Evvelallah, kimse Türkiye’nin bileğini bükemez, sırtını da yere getiremez. Milletimiz bu şekilde yanımızda oldukça ne terör örgütü, ne 'şu devleti' ne 'bu gücü' bize galebe çalabilir. Yeni Türkiye yolundaki yürüyüşümüzü önümüze çıkarılan engellerin tepesine basa basa devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz."

Yozgat'ın kendileriyle beraber olduğunu belirten Erdoğan, "Sabahınan esen seher yeliyle güne başlayan Yozgatlı 'benim dert çekmeye dermanım mı var' der ama memleketi için, ülkesi için, milleti için her yükün altına girmekten de çekinmez. Türkiye'nin başı ne zaman dara düşse Yozgatlı çağrı beklemez, hemen vazifeye koşar." dedi.

Kınalı Hasan'ın annesinin, evladının şehadet haberini aldıktan sonra, "Bir aslan büyütüp asker eyledim, saçları kınalı harbe yolladım, kuzum deyip kanak gibi çağladım, çık da gel yaramı sar komutan paşa" dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbimden tüm milletimizle birlikte Yozgat'ımızı, Yozgatlılarımızı korumasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Yapımı tamamlanan eserlerin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Sorgunlulara da misafirperverliklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Konuşmasının ardından yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını beraberindeki bakan ve milletvekilleriyle gerçekleştiren Erdoğan, "Eğitim-öğretim hakkınızı nasıl elinizden aldılar. Ama sabrettiniz sonunda hak tecelli etti. Şimdi sizden başarı bekliyoruz" diyerek ve tüm eserlerin Sorgun'a, Yozgat'a hayırlı olmasını dileyerek kurdeleyi kesti.

(Bitti)