Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı Afrika Ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı Afrika Ziyareti

Türkiye'nin Akra Büyükelçisi Beyazıt:- "Cumhurbaşkanımızın Gana ziyareti iki ülke arasında yeni ufuklar açacak"

AKRA (AA) - Türkiye'nin Akra Büyükelçisi Nesrin Beyazıt, "Cumhurbaşkanımızın Gana Cumhuriyeti ziyareti iki ülke arasında yeni ufuklar açacaktır" dedi.

Beyazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı Afrika turu kapsamında Gana'ya yapacağı ziyaretin, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi açısından önem taşıdığını vurgulayarak, "Bu ziyaret iki ülke ilişkilerinin ileri taşınması açısından çok önemli" ifadesini kullandı.

Türkiye ile Gana arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu ve bunun gelişmeye açık şekilde ilerlediğini anlatan Büyükelçi Beyazıt, iki ülke arasındaki ticaret hacminin, 2015 yılı sonu itibari ile 400 milyon dolara ulaştığını, karşılıklı ticari ilişkilerin çeşitlenerek ve artarak devam ettiğini söyledi.

Türkiye ile Gana arasında ticareti arttırıcı çalışmalar yapıldığını bildiren Beyazıt, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde, bir de iş formu yapılacak ve bu formda çok sayıda Türk müteşebbis buradaki iş adamlarıyla buluşacak. Demokratik ve istikrarlı bir ülke olan Gana, orta düşük gelir sınıfına geçmiş ve bizim için ciddi iş imkanları var. Ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için potansiyel var. İş adamlarımızın bu piyasaya daha yakından bakmalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Gana'da Türkiye imajının olumlu olduğunun altını çizen Beyazıt, Ganalıların son dönemde Türkiye'ye sağlık turizmi açısından ilgi gösterdiklerini, ülke'deki üst gelir düzeyine mensup insanların Türkiye'deki hastaneleri tercih ettiğini belirtti.

Ganalıların, Türkiye'yi gelişmiş bir Avrupa ülkesi olarak gördüklerini ifade eden Beyazıt, "Türkiye'nin Gana'da imajını sağlamlaştıran unsurlardan biri de bir Türk firmasının elektrik santrali aracılığıyla Gana'ya enerji sağlaması. Ayrıca Türk ürünlerinin kalitesi ve fiyatlarının uygun olması da Gana'daki Türk imajına olumlu katkı sağlıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batı Afrika'ya yapacağı resmi ziyaret kapsamında 2 Mart tarihinde Gana'nın başkenti Akra'ya gelecek.