Danıştay saldırısının arkasında Savcı Öz mü var ?

Danıştay saldırısının arkasında Savcı Öz mü var ?

Danıştay saldırısında izler Savcı Öz’e çıkıyor. "Fethullahçı Terör Örgütü" dosyasından flaş detaylar !

Alparslan Arslan’ın 2006’da gerçekleştirdiği Danıştay saldırısında cemaat izini araştıran savcılık, iki avukatın bilgisine başvurdu. Avukat Vural Ergül, Zekeriya Öz ile gizli tanık Osman Yıldırım arasındaki ilişkiyi anlattı

Ergenekon kumpasının en önemli davalarından biri olan Danıştay saldırısı 17 Mayıs 2006 tarihinde yaşanmıştı. Alparslan Arslan tarafından Danıştay 2. Dairesi’ne gerçekleştirilen silahlı saldırıda Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin şehit olmuş, 4 üye yaralanmıştı. Sözcü'den Can Özçelik saldırıyla ilgili önemli bir detaya ulaştı.

‘Fethullahçı Terör Örgüt’ ana dosyasında yer alan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Danıştay saldırısıyla ilgili soruşturmada savcılık talimatıyla 4 Kasım’da İstanbul’a gelen Ankara Terörle Mücadele Şube ekibi burada avukatlar Vural Ergül, Kemal Kerinçsiz’in bilgisine başvurdu. Gelen bilgilere göre Ergenekon davasının temyiz sonucunu bekleyen savcılık, bu arada ifadelerin alınmasını tamamlayacak. Şikayetçiler tarafından dosyaya sunulan belge ve bilgileri inceleyen savcılığın, kapsamlı bir paralel yapı operasyonu için de düğmeye basacağı konuşuluyor.

ERGÜL, NASIL ŞÜPHELİ OLMUŞTU?

Sözcü gazetesi, avukatların TEM polislerine verdiği ifadenin ayrıntılarına da ulaştı. Avukat Vural Ergül ifadesinde, dönemin savcısı Zekeriya Öz’ün Danıştay saldırısını Ergenekon’a bağlamak için soruşturma aşamasında harekete geçtiğini fakat bunu başaramadığını vurguladı. Avukat Ergül’ün ifadesinde şu bilgileri verdiği öğrenildi:

“Dava dosyasını incelediğimde Alparslan Arslan’ın Cumhuriyet Gazetesi’ne bombalı saldırı olayı ile Ümraniye’de ele geçirilen bombaların aynı kafile numarası olması bahsi ile Ergenekon ve Danıştay cinayetinin birleştirilmeye çalışıldığını tespit ettim. Bunun üzerine delil karartıldığını açıkladım. Açıklamamın ertesinde kendimi çakma bir ihbarla Ergenekon Davası içerisinde şüpheli sıfatı ile buldum.”

“ÖZ’ÜN YILDIRIM’LA MÜLAKATI ÇÖZER”

Danıştay saldırısı sanığı Osman Yıldırım’ın Zekeriya Öz tarafından Ergenekon davasında gizli tanık yapıldığını anlatan Ergül, ifadesinde şunları söyledi:

“Danıştay cinayetini Ergenekon tertibine bağlayan yegane delil Gizli Tanık-9 olarak kodlanmış cinayetin iştirakçi faili olarak yargılanan Osman Yıldırım’ın Sincan Cezaevi’nde yapılan mülakat kayıtlarıdır. Öğrendiğim kadarıyla bu mülakata Cumhuriyet Savcıları Zekeriya, Mehmet Ali Pekgüzel ile İstanbul TEM Şube Müdürlüğü C Büro Amirliği’nde görevli Mehmet Karabörk ve bir polis memuru yer aldı. Bu şahısların mülakatlarının kamera ile kayıt altına alındığını biliyorum. Çünkü mahkeme aşamasında kayıtların bir bölümü sansürlenerek verildi. Eğer mahkemedeki kayıtlar ile Emni-yetteki kayıtlar alınarak incelenirse kurgu ortaya çıkacaktır. Yukarıda adını verdiğim şahısların mülakattaki konuşmalarının çözümü yapılırsa nasıl bir kumpas kurulduğu açığa çıkacaktır.”

‘DAVA TUTANAKLARINI OKUYUN…’

Avukat Kemal Kerinçsiz’in de ifadesinde, savcılığın Ergenekon davasındaki duruşma tutanaklarının tekrar okunmasını istedi. Kerinçsiz’in duruşmalarda adı geçen şahısların ifadelerinin alınması gerektiğini söylediği öğrenildi. Olaya ilişkin dava, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 13 Şubat 2008’de karara bağlanmıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi sanıkların Ergenekon sanıklarıyla irtibatının araştırılmadığı gerekçesiyle 17 Aralık 2008’de kararı bozmuş ardından da Ergenekon davası ile birleştirilmişti.

Müdürlere 338 yıl hapis isteniyor

“25 Aralık soruşturması”nda usulsüzlükler yaparak şüphelilere kumpas kurdukları iddia edilen aralarında Fethullah Gülen ve Emniyet eski Müdürü Yakub Saygılı’nın da bulunduğu 69 sanığın yargılanmasına bugün başlanacak.

1453 sayfalık iddianamede 8 müşteki, 27 mağdur, 69 şüpheli yer alıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, damatı Berat Albayrak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi “müşteki” sıfatıyla yer alıyor.

İddianamede örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Emniyet eski Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, İstanbul Mali Şube eski Müdürü Yakup Saygılı, Mali Suçlarla Mücadele Şube eski Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy ve Mali Suçlarla Mücadele eski Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu’nun 162,5 yıldan 338’er yıla kadar ayrı ayrı hapisle cezalandırılmaları isteniyor.