Darbecileri yakalayan albay, general oldu

Darbecileri yakalayan albay, general oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran suikast timini yakalamak için gece gündüz süren operasyonları yöneten Albay Semih Oyar, tuğgeneral oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran darbeci timleri, 16 gün boyunca gece gündüz askerlerinin başında dağlarda geçirip arayan, yakalandıkları operasyonları bizzat yöneten Albay Semih Okyar, tuğgeneralliğe yükseltildi. Tuğgeneral Semih Okyar, Foça Dağ ve Komando Tugay Komutanı oldu.

Türkiye'nin en önemli askeri birliklerinden Kırkağaç, Bornova gibi komando eğitim komutanlıklarında yüzlerce komando askerini yetiştiren Albay Semih Okyar, 3 yıl önce tuğgeneral olabilmek için Yüksek Askeri Şura'ya (YAŞ) girmeye hak kazandı. Ancak, FETÖ üyesi TSK mensuplarının kendisine yönelik iftira mektupları sonrasında açılan davalar nedeniyle 3 yıl terfi ettirilmedi. Hakkındaki soruşturmalardan birisi bitmeden diğeri açıldı.

TSK içerisindeki FETÖ üyelerinin darbe girişimi sırasında özel olarak hazırlanan, Su Altı Taarruz (SAT), Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ile özel kuvvetlere bağlı timler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırdı. 2 polis memuru şehit oldu. 16 Temmuz'dan itibaren İzmir Bornova Komando Tugayı'nda görevli Jandarma Albay Semih Okyar, yaklaşık 200 kişilik birlikleriyle darbeci askerlerin peşine düştü. Albay Semih Okyar, gece- gündüz iç durmadan dağlarda darbeci askerleri aradı. Kendilerine gelen her ihbarı değerlendirdi. Arama tarama faaliyetlerinde, gece gündüz askerlerinin başında dağlarda bulundu. Muğla Valisi Amir Çiçek'in, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya'nın da bulunduğu kriz masasında yer alıp, darbeci firari askerlerin yakalanması sırasında da, operasyonları bizzat yöneten Jandarma Albay Semih Okyar, polis özel harekat timlerinin kendilerine yardımlarını da koordine etti.

Darbecileri yakalayan albay, general oldu

Büyük özveriyle süren araştırmalar sonrasında ilk olarak Marmaris saldırganlarından, MAK timi üyeleri, Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı "Paşa" lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş, Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdulhamit Gül Erdem yakalandı.

16 gün sürene diğer arama tarama faaliyetlerinden sonra da, Şirinköy'de bu kez Binbaşı Şükrü Seymen, Yüzbaşılar İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Üsteğmenler Murat Köse, Mehmet Demir, Enes Yılmaz, Teğmen Muhammet Burak İpek, yakalandı. Başarılı geçen ve emrindeki hiçbir askerin burnu dahi kanamadan operasyonu tamamlayan Jandarma Albay Semih Okyar, "Vatanını seven her subay gibi gelip düşmanı yakaladık" dedi.

GENERAL OLDU

Başarısıyla hak ettiği, beklediği terfi, farklı soruşturma dosyalarıyla engellenen Albay Semih Okyar, darbe girişiminden sonra Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki atamaların İçişleri Bakanlığı'na devredilmesinden sonra Tuğgeneral rütbesine terfi ettirildi.

Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu, Jandarma Kurmay Albay Nurettin Alkan, Jandarma Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Jandarma İstihkam Kurmay Albay Ali Demir, Jandarma Pilot Albay İsmail Balıbek, Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, Jandarma Albay Münir Güzel, Jandarma Albay Ercan Yaşin, Jandarma Albay Hakan Saraç, Jandarma Muhabere Albay Engin Çırakoğlu ile birlikte general olan Albay Semih Okyar, Foça Dağ ve Komando Tugay Komutanı olarak görevlendirildi.

DHA