Depremin sancıları sürüyor !

Depremin sancıları sürüyor !

Bingöl'de meydana gelen depremin evlere hasar vermesi dolayısıyla 70 konteynır daha talep edildi.

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için konteyner kent kurulması çalışmaları sürüyor. Bingöl Kaymakamı Mehmet Ayhan, "İlk etapta 30 konteyner ilçe merkezine getirildi. 70 konteyner daha talep edildi" diye konuştu.

Kiğı Kaymakam Mehmet Ayhan, artçı sarsıntıların devam etmesi ve köylerde yaşayan vatandaşların ihtiyacının tespit edilmesi amacıyla Kaymakamlıkta köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Köylerde yaşanan sıkıntıların acil olarak kriz masasına bildirilmesini isteyen Ayhan, ilçede 3 Aralık'ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardında artçı sarsıntıların sürdüğünü söyledi.

DEPREMİN ARDINDAN ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

İhtiyaçların belirlenmesi için ilk günden kriz masası oluşturduklarını vurgulayan Ayhan, şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar kriz masasına gelen taleplerin tamamı barınmaya yönelik. Bunun için ilk etapta 30 konteyner ilçe merkezine getirildi. 70 konteyner daha talep edildi. Büyük deprem olacağı yönündeki dedikodulara vatandaşlar itibar etmemeli. Bu günlerde birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Devletimiz güçlüdür. Yaşanan tecrübeler nedeniyle her şey hızlı bir şekilde karşılanmıştır, gereken yapılmaktadır, endişeye ve dedikodulara gerek yoktur."

Ayhan, toplantının ardından ilçe merkezinde kurulum çalışması devam eden konteyner kentte incelemede bulunarak, evleri hasar gören vatandaşların konteynerlere yerleştirileceğini belirtti.

Bu arada AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, bazı yönetim kurulu üyeleriyle Kiğı ilçesini ziyaret ederek, konteynerlerin kurulduğu alanda incelemede bulundu.

TARİHİ CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 01.27'de merkez üssü Kiğı ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde kaydedilen depremde, ilçe merkezindeki tarihi Balaban Camisi'nin minaresi hasar gördü. Tek şerefeli minarenin üst bölümünün yıkıldığı görüldü.