Devlet hastanesinde skandal! Koronavirüslü hastadan para istendi!

Devlet hastanesinde skandal! Koronavirüslü hastadan para istendi!
Güncelleme:

İzmir'de Torbalı Devlet Hastanesi'nde koronavirüs hastasından para istendiği, ödemeyi yapmayah hastanın da tedavi bitmeden hastaneden yolladığı iddia edildi.

İzmir Torbalı Devlet Hastanesi’nde yatan Covid 19 hastası Kutbettin K.’den ücret istendi. İddiaya göre, 11 Ocak’ta koronavirüs testi pozitif çıkan Kutbettin Kutbettin K. (51), ağırlaşınca Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Cumhuiyet gazetesinden Mehmet İnmez'in haberine göre 3 gün yoğun bakımda kalan Kutbettin K.’ye SGK’siz olduğu için 1632 lira fatura çıkarıldı. Parası olmadığını söyleyen Kutbettin K., hastane yönetimi tarafından tutulan tutanakla taburcu edildi. 

Tutanakta, “Sosyal güvencesi olmadığı için ücretli tedavi uygulandığı, 1632 lira tedavi gideri olduğu ve ödeyemediğini beyan etmiştir. Borcu ileri bir tarihte ödeyeceği beyan edilerek taburcu edildi” denildi. 

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir’in Torbalı ilçesindeki “sağlık skandalını” Meclis gündemine taşıdı. Kılıç, “Aslında taburcu edilmiyor, parası olmadığı için hem de daha iyileşmeden tutanak tutularak hastaneden kovuluyor. AK Parti iktidarı pandeminin başladığı tarihten beri ‘Özel hastanelerde bile koronavirüs tedavisi ücretsiz!’ diyor. Bırakın özel hastaneyi devlet hastanesinde bile korona tedavisinin ücretli olduğunu Torbalı’daki bu olay ortaya koymaktadır” dedi.

GİTMEYE KORKUYOR

Hala testi pozitif olan Kutbettin K.’nin, bir yandan hastalığı nasıl yeneceğini diğer yandan da bu borcu nasıl ödeyeceğini kara kara düşündüğünü ifade eden Kılıç, “Sağlık Bakanı’na ve bakanlığın bürokratlarına şunu sormak istiyorum: Kutbettin K. gibi SGK’si olmayan hastalar parasından korkup hastaneye yatmaz ve daha fazla kişiye bu hastalığı bulaştırırsa bunun sorumlusu kim olur? Yazık değil mi bu millete? Hastaneden çıktıktan sonra baş ağrısının kendisini çok zorladığını, sık sık öksürdüğünü, ancak parası olmadığı için hastaneye bir daha gitmeye korktuğunu belirten Kutbettin K., bu parayı ödeyemeyeceğini de söylüyor.”
 
 

Cumhuriyet