Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri (1)

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri (1)

Şekip Karakaya, Ümit Özgümüş ve Rıfat Söylemez'i mahkemeye verdiAK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, Uluslararası Bilişim Şirketi SAM...

Şekip Karakaya, Ümit Özgümüş ve Rıfat Söylemez'i mahkemeye verdi

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, Uluslararası Bilişim Şirketi SAMPAŞ İcra Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ve gazeteci Rıfat Söylemez'i mahkemeye verdi.

Hakaret içeren mesajlar ve asılsız, yalan haberlerle kendisine hakaret edildiği, şirketi SAMPAŞ'ın itibarsızlaştırılmak istendiğini ifade eden Karakaya, Özgümüş hakkında 10 bin liralık manevi, Rıfat Söylemez'le ilgili de şahsı ve şirketi adına 20'şer bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Şekip Karakaya, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş'ün sosyal medya yoluyla kişilik haklarına ettiğini ileri sürerek 10 bin liralık manevi tazminat talebinde bulundu. Karakaya, gazeteci Rıfat Söylemez hakkında açtığı davanın gerekçesini ise 'asılsız, gerçeğe aykırı ve hakaret içeren haberler yaparak kendisini ve şirketini maddi manevi zarara uğratmak' olarak açıkladı. Şekip Karakaya, Söylemez'e 20 bin liralık maddi, SAMPAŞ'la ilgili yapılan asılsız haberlerle ilgili de 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Karakaya, her iki kişinin de son zamanlarda kasten ve periyodik olarak kendisini, şirketini ve siyasi girişimlerini yıpratma amacıyla hakaret, yalan, yanlış bilgi içeren haberlerle mesajları, basın ve sosyal medya yoluyla kamuoyuna aktardığını belirtti. Şekip Karakaya, konuyla ilgili olarak yargıya güveninin tam olduğunu kaydetti.

ADANA,(DHA)

EŞ(27.11.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Milli Eğitim Müdürünü terlettiler

NİĞDE Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen "Üstün Zekalar Soruyor" adlı programın ilk konuğu Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci oldu. BİLSEM öğrencilerinin çeşitli konularda yönelttiği soruları yanıtlayan Ekinci, zaman zaman kendisini zorlayan öğrencileri cesaretlerinden dolayı kutladı.

Akşemseddin BİLSEM tarafından her ay düzenlenecek etkinliğin kasım ayı konuğu Celalettin Ekinci oldu. Merkezin drama salonundaki program sohbet ve soru-cevap şeklinde gerçekleşti. Öğrencilerin eğitime ve hayata dair sorularıyla karşılaşan Ekinci, zaman zaman bunları yanıtlamakta zorlandı.

Programda etkili liderlikle ilgili bir soruya, kişinin kendi başına lider olamayacağı cevabını veren Ekinci; ekibinin fikrini alan, kalbinde sevgi barındıran ve insan kazanmaya çalışan liderin başarılı olacağını ifade etti. Ekinci, merkezin adının neden Akşemseddin konulduğu sorusunu ise "Övünülecek bir geçmişimiz var. Bu kurumlar Fatihler, Akşemseddinler yetiştirsin diye bu adı verdik" diye yanıtladı. Ailesinde kimin en güçlü olduğu sorusuna ise "Tabi ki çocuklardır. Çünkü bütün kararlar sizlere göre alınıyor" sözleriyle yanıt verdi.

Programda kendi hayatından kesitler de sunan Celalettin Ekinci çok şanslı bir çocukluk geçirdiğini, o dönemlerde dershane ve test kavramlarının olmadığını anlattı. Vakitleri çok olduğu için çok kitap okuduğunu vurgulayan Ekinci öğrencilere de bu tavsiyede bulundu.

Etkinliğin sonunda Okul-Aile Birliği Başkanı Süheyla Türkyener tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla pasta ikram edildi.

NİĞDE,(DHA)

UM(EŞ)(27.11.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////////

Özcan: Mersin'de devrim yarattık

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 15 yıllık belediye başkanlığı süresinde yaptıklarını anlatırken "Projelerimizle Mersin'de devrim yarattık" dedi. CHP Mersin Yenişehir İlçe Başkanı Rıza Turan ve Kadın Kolları Başkanı Sevgi Uğurlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Özcan, şunları söyledi: "Ana caddelerde altyapılar, kanalizasyon, yağmur suyu, doğal gaz, Telekom, Tedaş ve içme suyu çalışmaları tamamlandı. Kentin her yerinde de yeni asfalt çalışması yapılarak, eskilerin üzerine de 1 kat asfalt dökülerek, Mersin'de bir devrim yarattık. Yenişehir adı gibi yepyeni, güzel gelişen bir bölge oldu. Yenişehir, 30 Mart yerel seçimlerinde Mersin'de en yüksek oyu alabileceğimiz bir bölge. Hizmet üretirsiniz, ama hizmetleri anlatamazsanız hiçbir anlamı yok. Burada top sizde. Örgüt olarak yaptığımız çalışmaları bu projelerimizi halka anlatabilirsek, bu da sandığa yansır."

MERSİN, (DHA)

ME(AŞ/EŞ)(27.11.2013)(FOTOĞRAF)

//////////

Vekil Önal'den 'Rüyalar Şehri'ne destek

TÜM Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi'ni ziyaret eden Ak Parti Milletvekili Dr. Suat Önal, dernek tarafından hazırlanan "2023 Rüyalar Şehri Osmaniye Projesi"nin şehrin gelecek vizyonu için önemli olduğunu söyledi. İlin değerlendirilemeyen potansiyeli olduğunu ifade eden Önal, projeler hazırlayarak bunların hayata geçirilmesi gerektiğini aktardı.

YATIRIM İÇİN SIRADA BEKLİYORLAR

Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırım yapmak için çok sayıdaa talep olduğunu belirten Milletvekili Önal, bunların karşılanması için çalışmaların devam ettiğini anlattı. OSB'nin başta şehir olmak üzere bölge ve ülke ekonomisine sağladığı katkıya dikkat çeken Önal, şöyle devam etti:

"Yatırım demek istihdam demek, üretim demek. OSB'de yatırım için sırada bekleyen istekliler çok olunca bir karar aşamasına geldik. Mevcut OSB'ye yeni alanlar dahil ederek büyümek ya da başka bir alanda yeni OSB kurmak. Osmaniye olarak bunun kararını verip gerekli çalışmaları hızlandırmalıyız. İş dünyasının bu sürece yapacağı katkıyı önemsiyoruz. 2023 Rüyalar Şehri Osmaniye Projesi'nden dolayı sizleri kutluyorum. Güzel ve başarılı bir çalışma olmuş. Osmaniye'nin her alanda sorunları tespit edilmiş ve çözüm içinde projeler ortaya konmuş."

142 PROJEYE YER VERİLDİ

TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş de dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kamuoyunun 2023 Rüyalar Şehri Osmaniye Projesi'ni büyük bir merakla beklediğini belirten Özkardeş, şunları kaydetti: "142 ayrı projenin yer aldığı 2023 Rüyalar Şehri Osmaniye Projesi'nde yöneticiler ve alanında uzman 150 kişiyi dinledik. Daha sonra akademisyenler ve mühendisler oluşan teknik ekibimiz bunlar üzerinde titizlikle çalışarak ilimizin önceliklerini belirleyerek projeye son halini verdi. Üzerinde iki yıl çalıştığımız projenin filmini ve kitabını hazırlandık. Belediye Başkan Adayları netleştikten sonra kapsamlı bir programla kamuoyu ile paylaşacağız."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

İE (EŞ)(27.11.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Su sorununa 3 aşamalı çözüm

ANTAKYA Belediyesi Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada, son zamanlarda kentte yaşanan içme suyu sorununa üç aşamalı çözüm formülü üretildiği belirtildi. Son zamanlarda içme suyunun kente cazibeli şekilde gelmeme nedenlerinin

belirlendiği ifade edilen açıklamada, sorunun Antakya-Harbiye İsale Hattı'nda oluşan 'vakum emme' durumundan kaynaklandığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca 3 aşamalı çözüm formülünde ilk aşama olarak Harbiye İçme Suyu İsale Hattı çıkış kaynağına motopomp monte edileceği, böylece kısa vadede suyun gelmesi konusunda bir rahatlama sağlanacağı kaydedildi. 10 günde tamamlanması planlanan bu işlemden sonra, ikinci aşamada, Harbiye Boğaziçi Otel ve güzergahında evlerin altında kalan içme suyu hattının 1.5 kilomterelik bölümünün yeniden düzenlenceği, son aşama da ise Dursunlu ve Aşağıokçular belde sınırları içinde geçerek Sümerler Mahallesi'nden devam eden ve Bağrıyanık Su Deposuna dökülen hatta iyileştirme yapılacağı kaydedildi.

Ramazan ÇELİK/ANTAKYA(Hatay), (DHA)

RÇ (EŞ) (27.11.2013, FOTOĞRAFLI)

//////////

Bir kökten 24 kilo patates

1930'lu yıllarda Kıbrıs'tan Hatay'ın İskenderun ilçesine getirilerek yetiştirilmeye başlanan tatlı patates, bu yıl üreticisinin yüzünü güldürdü. Pirinçlik köyünde patates üreten Hacı Osman Yılmaz, bir kökten 24 kilo verim aldığını açıkladı. Yılmaz, yıllardır tatlı patates ektiğini, ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi. Hacı Osman Yılmaz "Kendimi bildim bileli tatlı patates ekerim, bu kadarını ilk kez gördüm. Köyde görenler de şaşırdı, ben de şaşırdım. İnşallah bereketli bir mahsul dönemi geçiririz" diye konuştu.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

UA(EŞ)(27.11.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Erdemli'de eksperlik eğitimi

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Eksperlik Eğitiminin 15'incisi Mersin'in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nda yapıldı. Eğitimin açılmış toplantısına TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, TARSİM İşletici Şirket Genel Müdürü Bülent Boran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürlü, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş ve kursiyerler katıldı. Eğitim kursunun açılışında konuşan TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, tarım sigortaları eksperlik eğitim seminerine 81 ilden serbest veteriner hekim ve ziraat mühendisi, ziraat teknisyenleri ve teknikerlerinden oluşan toplam 175 kişinin katıldığını söyledi.

Tarımın doğa şartlarına bağlı üretim yapılan bir sektör olması nedeniyle dünyanın her yerinde hassas ve stratejik bir sektör olarak ele alındığına dikkat çeken Kadak, şöyle konuştu: "Tarım sigortaları eksperliği eğitim kursuna katılan arkadaşlarımızın yüzde 99'u fakülte çıkışlı yani eğitimli insanlardan oluşuyor. Bu işi yapacak olan kişilerden bizim isteğimiz önce vicdani ve adaletli hareket etmeleri ve bilimsel olarak çalışmalar yapmaları. Eğitime katılan arkadaşlarımız meydana gelen hasarı bilimsel kurallar çerçevesinde tespit etmelidir. Bu yapıldığı zaman hem çiftçinin hakkını hem sistemin kurallarını gözetmiş oluruz. Biz sizlerden hasar tespitlerini doğru ve bilimsel yöntemlerle yapmanızı bekliyoruz. Yaptığımız eğitimin ana amacı hasar tespit organizasyonunda adilane, doğru ve bilimsel çalışmaların yapılması. Hiç kimse hasar tespiti yapmak üzere gittiği yerde duygusal davranmasın. Kılı kırk yarıp adaletli olsun. Başkası kazanacak diye hiç kimse vebal altında kalmasın. Çünkü devlet de üretici de bizim."

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

MD(AŞ/EŞ)(27.11.2013)(FOTOĞRAF)

/////////////////////////

Doğan: Makam kapısını sökeceğim

MERSİN'in Silifke ilçesinde CHP'den Belediye Başkan Aday Adayı olan Av. Ayşe Doğan, seçilmesi halinde başkanlık makamının kapısını sökeceğini söyledi. Seçim çalışmalarını sürdüren Ayşe Doğan, Taşucu beldesinde üniversite öğrencileri ve atanamayan bazı öğretmenlerle bir araya gelerek kahvaltı yaptı. Doğan, toplantıda öğrencilerle sohbet etti, soruları yanıtladı ve projelerini anlattı.

Ayşe Doğan aday olması ve seçilmesi halinde makam odasnın kapısını sökeceğini ve vatandaşlara her zaman açık bırakacağını söyledi.

Mehmet OKUR / SİLİFKE(Mersin), (DHA)

MO(AŞ/EŞ)(27.11.2013)(FOTOĞRAF)

/////////////////////

Korkmaz, esnafa projelerini anlattı

MERSİN'in merkez Mezitli ilçesinde CHP'den Belediye Başkan Aday Adayı olan çevre mühendisi Zehra Korkmaz, küçük sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Korkmaz'a ziyaretinde, Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ali Kocaoğlu da eşlik etti. Mezitli ekonomisini değerlendiren Korkmaz, esnafın sorunlarını çözmesi için projelerinin hazır olduğunu söyledi. Korkmaz, küçük esnafın kentin ekonomik yaşamındaki önemine işaret ederek "Mezitli'de küçük esnafın yüzünün gülmesi demek, Mezitli'nin büyümesi demektir. Mezitli için hep birlikte çalışacağız" dedi.

MEZİTLİ(Mersin), (DHA)

GD(AŞ/EŞ)(27.11.2013)(FOTOĞRAF)

//////////////////////

Müdür Oğuz'a teşvik ödülü

SELÇUK Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Halis Oğuz'a üç dalda Bilimsel Araştırma Teşvik Ödülü verildi. Prof. Dr. Halis Oğuz, Veteriner Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen "2012 Yılı Bilimsel Çalışmaları Teşvik ve Ödüllendirme Programı"nda ödüle layık görüldü. Programda; 2012 yılı bilimsel performansları Kitap, Makale, Patent, Atıf, Proje, H-İndeks, En Başarılı Genç Araştırıcı ve Uluslararası Bilimsel Hakemlik konularında değerlendirildi. Prof. Dr. Oğuz, H-İndeks kriterinde iki birincilik, SCI Atıf ve Uluslararası Bilimsel Hakemlik kriterinde ise ikincilik olmak üzere toplam üç ödül almaya hak kazandı. Bilimsel Teşvik Ödülleri, Selçuk Üniversitesi Alâeddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonu'nda düzenlenen törenle verildi. Organizasyonda, yeni kayıt yaptıran öğrenciler için 'Önlük Giydirme' töreni de düzenlendi.

Mehmet OKUR / SİLİFKE(Mersin),(DHA)

MO(AŞ/EŞ)(27.11.2013)(FOTOĞRAF)

//////////////////

Terennüm Korosu'ndan şarkılar

MERSİN'de Terennüm Türk Sanat Müziği Korosu'nun 'Faslı Şahane' konseri büyük ilgi gördü. Etkinlik, Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Şef Ahmet Baran yönetimindeki koronun iki bölüm halindeki konserini Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve eşi Mualla Yıldırım da izledi. Yıldırım çifti zaman zaman şarkılara eşlik etti. Konser sonunda Başkan Yıldırım'a Mezitli Belediyesi sanat evlerinde müzik çalışmalarına desteğinden dolayı plaket verildi. Başkan Yıldırım, "Güzel bir akşamı birlikte geçirdik. Ben kendi adıma büyük bir mutlulukla buradan ayrılıyorum. Sanat evimizde dört yıldan beri çeşitli etkinlikler var. Bunlardan biri de Türk sanat müziği koromuzun çalışmaları. Kendilerini kutluyorum, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, saz üstatlarımıza, solistlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

MEZİTLİ(Mersin), (DHA)

GD(AŞ/EŞ)(27.11.2013)(FOTOĞRAF)

////////

Mut'a biyolojik arıtma

MERSİN'in Mut İlçe Belediyesi tarafından yapımına başlanan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi inşaatı sürüyor. İller Bankası'ndan alınan kredi desteğiyle 20 bin metrekare alanda kurulan tesis, ilçe merkezindeki kanalizasyon şebekesini toplayacak 3 kilometrelik kolektör hattıyla birlikte toplam 9 milyon 600 bin liraya mal olacak. 50 bin kişiye hizmet verecek şekilde inşa edilen tesisin 9 ayda tamamlanması planlanıyor. Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada "İlçeye bağlı Barabanlı Köyü Kızıldağ mevkiinde inşaatına başlanan arıtma tesisi bölgede bir ilk olma özelliği taşıyor. Çevreye hiçbir zararı olmayacak tesisimiz 50 bin kişiye hizmet verecek şekilde projelendirildi. Böylece ilçemizin arıtma sorununu da çözmüş olacağız" dedi.

Murat SÖZERİ / MUT(Mersin)(DHA)

MS(AŞ/OA)(27.11.2013)(FOTOĞRAF)

//////////////

Olgunlaşma'dan Öğretmenler Günü etkinliği

ADANA Olgunlaşma Enstitüsü'nün düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin sürpriz gösteriler hazırladığı kutlamada, meslekte 30 yılını dolduran öğretmenlere de plaket verildi. Resim, Nakış, Hazır Giyim gibi 10 bölümde kız öğrencilere eğitim verilen kurumda meslekte 30 yılını dolduran öğretmenler plaket aldı. Etkinliğe TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden de katıldı. Etkinliği açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İkbal Kalın eğitimin toplumları ileriye götürecek vazgeçilmez bir unsur olduğunu ve bu konuda öğretmenlere önemli görevler düştüğünü vurguladı. Etkinlikte daha sonra öğrenciler österilerini sundu. Sinevizyon gösterisi ile Çocuk Gelişimi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin hazırladığı skeçler ilgiyle izlendi.

ADANA,(DHA)

EŞ(27.11.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Sürmeli'nin efsane ekibi hasret giderdi

ADANA'nın ilk 5 yıldızlı oteli Büyük Sürmeli'de 1985-1990 yıllarında komisinden genel müdürüne kadar değişik kademelerde görev yapan 30 çalışan 23 yıl sonra bir araya gelip, hasret giderdi. Konuk ettikleri merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından takdirname ile ödüllendirilen 'efsane ekip', yıllar sonra dayanışma örneği sergiledi, merhum Yalçın Sürmeli'yi yad etti.

Çapa Restoran Salon Müdürü Derviş Göçmen ve meslektaşı Burhan Burgay'ın Çapa Restoran'da organize ettiği yemeğe dönemin Genel Müdürü Aydın Bilden, Büyük Sürmeli Otel Genel Müdürü İsmail Canlı, Ankara Sürmeli Otel Genel Müdürü Aytekin İşçi, Seyhan Otel Genel Müdür Yardımcısı Tacim Büyüktaş, Kristal Otel sahibi Mustafa Çoban ile Büyük Sürmeli'nin emektarları katıldı. Otelcilik mesleğine Büyük Sürmeli'de başlayıp, çalışma hayatlarında kariyer ve işletme sahibi olan 'efsane ekip' iz bırakan anılarını tazeleyip, doyasıya sohbet etti.

Zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı gecede Büyük Sürmeli Otel'de çalışanların dernek çatısı altında bir araya getirilmesi ve otelcilik mesleğinden hayatını kazanmayı hedefleyen gençlere yol gösterecek bir kitap hazırlanması konusunda çalışma yapılması görüşleri de değerlendirildi.

ADANA,(DHA)

BY(EŞ)(27.11.2013, FOTOĞRAF)

/////////

Reyhanlı'ya fakülte

HATAY'ın Reyhanlı ilçesine fakülte açılması için çalışma yürütülüyor. Reyhanlı Yüksek Öğretimi Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Saruhan, 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu bulunan ilçeye 4 yıllık bir fakülte kazandırılması amacıyla Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ile yaptıkları görüşmeden olumlu sonuç aldıklarını söyledi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği Reyhanlı Temsilcisi Hamit Şanverdi'nin de desteğiyle bu konuda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Saruhan, bölgenin ticari yapısına uygun olarak bir Lojistik Fakültesi açılmasını istediklerini kaydetti. Saruhan, MKÜ Rektörü Güder'in Reyhanlı'ya gelerek fakülte binası konusunda inceleme yapacağını sözlerine ekledi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)

FD(EŞ) (27.11.2013/FOTOĞRAF)

/////////

Cemil Meriç yazı yarışmasında ödüller verildi

HATAY'ın Reyhanlı İlçe Belediyesi ile Aalen Antakya Kültür Derneği'nin birlikte düzenlediği "Liselerarası Cemil Meriç Yazı Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmanın ödül töreni Antakya Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Törene, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Kültür Müdürü H. Hakan Türker, Antakya Lisesi mezunları, öğretmenleri ve yöneticileri katıldı.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, yaptığı konuşmada 12 Aralık 1916'da dünyaya gelen Cemil Meriç'in ülkenin önemli aydınlarından olduğunu vurguladı. Cemil Meriç'in doğduğu ve yaşadığı şehirde, onun fikirleriyle olgunlaşan bir kültürün mirasçıları olduklarını ifade eden Şanverdi, "Onun anısına sahip çıkmanın büyük bir onur sayıldığı şehrimizde, yaşadığı evi müze haline getirerek bu anıyı yaşatacağız. Reyhanlı Belediye Başkanı olarak, adına yazılan her satırın destekçisi, bırakılan her yapıtın koruyucusuyuz. Artık geleneksel hale getirdiğimiz Cemil Meriç Yazı Yarışması ile düzenlediğimiz bu eserin oluşmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. Ödül töreni sonunda Antakya Defne Dostluk ve Barış Korosu'ndan Aziz Aytaç, Mehmet Fazıl Karasu ve Mennan Süleymanoğlu müzik dinletisi sundu.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)

FD(EŞ) (27.11.2013/FOTOĞRAF)

////////////

Emekli öğretmenden resim sergisi

İSKENDERUN'da Emekli Sosyal Bilgiler öğretmeni, ressam Selahattin Solak yağlı boya resimlerden oluşan bir sergi açtı. Solak'ın 11'inci kişisel sergisini oluşturan eserler, Belediye Sanat Galerisi'nde izlenime sunuldu. Selahattin Solak, 40 resminin yer aldığı sergi ile ilgili yaptığı açıklamada "Uzun zamandır amatör olarak resim yapıyorum. Bu sergide farklılık içeren resimleri, farklı renklerde, farklı türlerde olanları tercih ettik" dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

UA(EŞ)(27.11.2013 FOTOĞRAFLI)