Dil eğitimi almak isteyenlerin gözde ülkesi: Malta!

Dil eğitimi almak isteyenlerin gözde ülkesi: Malta!

Yurtdışında dil eğitimi ile ilgili Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında Malta geliyor.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’deki acentelerini ziyaret eden Clubclass Dil Okullarının Türkiye temsilcisi Nilüfer kalafat Malta’nın ülke olarak Türk öğrencileri çok sevdiğini ve daha çok Türk öğrencinin Malta’ya gelmesi için Türkiye’deki acentelerle büyük çalışmalar ve projeler başlattıklarını söyledi.

20’ye yakın acente ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Nilüfer Kalafat, 2016 yılında Malta’ya gelen Türk öğrenci sayınını geçen seneye göre daha da artırmak için çalıştıklarını söyledi.

Malta’nın en büyük dil okullarından Clubclass Dil Okullarının Türkiye temsilcisi Nilüfer kalafat Malta’nın Türk öğrenciler tarafından neden tercih edildiğini şu şekilde anlatıyor.

İngilizce dil eğitimi alabileceğiniz en yakın ülkedir!

İstanbul-Malta arası yaklaşık 2,5 saatlik uçak yolcuğu mesafesindedir. Biletlerinizi önceden aldığınızda çok uygun ücretlere uçak bileti bulma imkanınız vardır.

Kaliteli ve ekonomik bir ülkedir!

Malta hükümetinin denetimleri sıkıdır. Bu da kalite seviyesini yükseltmektedir. Diğerleriyle kıyaslandığında dil okulu, konaklama ve yaşam maliyetlerinin en uygun fiyatlı olduğu ülkedir.

En kolay vize alınan ülkedir!

Gerekli prosedürler yerine getirildiğinde rahat bir şekilde vizenizi alırsınız. Vize reddi nerdeyse hiç olmayan ülkedir. Yeşil pasoportlu öğrenciler 90 güne kadar vizesiz eğitim alabilir.

Güvenli bir ülkedir!

Güvenli bir ada ülkesidir. Gece geç saatlerde bile rahatlıkla dışarıda dolaşabilirsiniz.

Akdeniz kültürüne sahiptir

Tipik bir Akdeniz kültürüne ve iklimine sahiptir. Akdeniz mutfağı hakim olduğu için tanıdık bir kültürdür. İngiliz, İtalyan ve Arap kültürü bir arada bulunan bir mozaikten oluşur.

En fazla Avrupalı öğrenci sayısına sahip olan ülkedir

Malta ülkesinde dil eğitimi için gelen Avrupalı öğrenci sayısı diğer ülkelere göre çok daha fazladır.

Ulaşımı rahat ve ekonomiktir

Yürüyerek şehirler arası geçişler yapabilirsiniz. Otobüs, taksi kullanımı çok yaygındır ve uygun fiyatlıdır.

Aktivitesi bol olan bir ülkedir

Tipik bir Akdeniz ülkesidir. İklimi, neşesi, eğlencesiyle adada yapılabilecek onlarca aktivite bulunmaktadır. Hafta sonları tekne turuna katılabilir, Gozo ve Comino Adası’nda Akdeniz’in inanılmaz güzellikteki su altı zenginliğini keşfetmek için dalış yapabilirsiniz.