Diyanet İşleri Başkanlığı Engelli Öğrencileri Umreye Gönderecek

Diyanet İşleri Başkanlığı Engelli Öğrencileri Umreye Gönderecek

Diyanet İşleri Başkanı Görmez:"Size bir söz verdim, Allah da beni size mahcup etmedi hamdolsun. Bugün sizi umreye uğurluyoruz"- "Kabe sizi çok özlemiştir. İnanıyorum ki Kabe kolay kolay her ziyaretçisini karşılamaz ama sizi bizzat karşılayacaktır"

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, engelli öğrencilere verdikleri umre sözünü yerine getirmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, "Kabe sizi çok özlemiştir. İnanıyorum ki Kabe kolay kolay her ziyaretçisini karşılamaz ama sizi bizzat karşılayacaktır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, başarılı 100 engelli öğrenciyi, Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle umreye götürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen programda, Ahmet Hamdi Akseki Camii müezzini Cihad Bodur tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ardından da engelli öğrenciler Derya Alabay, Kezban Gökay, Uğur Şimşek ve Nurcihan Fidan işaret diliyle Kur'an-ı Kerim okudu.

Mehmet Görmez, engelli öğrencilerin kendisinden, onları umreye götürmesini istediklerini anlattı.

Öğrencilerin bu isteğini gerçekleştirebildikleri için duyduğu memnuniyeti dile getiren Görmez, "Size bir söz verdim, Allah da beni size mahcup etmedi hamdolsun. Bugün sizi umreye uğurluyoruz" diye konuştu.

"Kabe sizi çok özlemiştir. İnanıyorum ki Kabe kolay kolay her ziyaretçisini karşılamaz ama sizi bizzat karşılayacaktır" ifadesini kullanan Prof. Dr. Görmez, şöyle konuştu:

"Medine'ye gidiyorsunuz, Peygamberimiz de inanıyorum sizin selamınıza karşılık verecektir. Bizim de selamımızı iletiniz. Sizler bu gece ihramlarınızı giyeceksiniz ve ihram giydikten sonra telbiye getireceksiniz. İnanıyorum ki bizim dil ile yaptığımız telbiyelerden sizin telbiyeleriniz çok daha makbul olacaktır. Çünkü siz gönülden telbiye getireceksiniz."

Öğrencilere "Telbiye getirmeyi öğrendiniz mi" diye soran Mehmet Görmez, engelli öğrencilerle birlikte işaret dilinde telbiye getirdi. Daha sonra Görmez, "Sizin bu telbiyenize Allah karşılık verecektir" ifadelerini kullandı.

Her hac ibadetinin 7 yolculuktan ibaret olduğunu söyleyen Görmez, asıl amacın Kabe'ye değil, Kabe'nin sahibine varmak olduğunu vurguladı.

Konuşma yaparken duygulanan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, öğrencilerden dua istedi.

Prof. Dr. Görmez, "Bu ödülü Allah size verdi, kitabını öğrendiğiniz için. Kitabını öğrendiğiniz için Allah sizi davet etti, biz sadece vesile olduk. Bunun için de kendimizi bahtiyar addediyoruz" şeklinde konuştu.

Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han ise il ve ilçe müftülüklerinin, şehirlerindeki ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalışarak, ülke genelinden 100 başarılı engelli öğrenciyi tespit ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin 3 gün Medine'de, 8 gün de Mekke'de olmak üzere 11 gün kutsal topraklarda ibadetlerini gerçekleştireceklerini belirten Han, Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçelerdeki müftülükler ve Milli Eğitim Bakanlığından 16 öğretmenin de umre ziyaretinde öğrencilere rehberlik yapacağını, ayrıca bazı öğrencilerin ailelerinin de bu ziyarete katılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından engelli bir kız öğrenci, yaptığı tabloyu Mehmet Görmez'e hediye etti. Görmez de öğrenciye işaret diliyle teşekkür etti.